Çankırı Valiliği ve Belediyesi, Türkiye'de ilk olacağı belirtilen İşaret Dili Festivali düzenledi. Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Çankırı Belediyesi Engelsiz Yaren Ekibi gösterisi ile başlayan gecede, zihinsel engelli öğrencilerin yaren oyunları büyük ilgi gördü. Gösterinin ardından konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, "Bu program Türkiye’de ilk. İlk defa bir işaret dili festivali gerçekleştiriyoruz. Bu programı birlikte yaptığımız çok değerli Valimiz Vahdettin Özcan’a ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Aynı zamanda bu program vesilesiyle Dünya Kadınlar Gününü de kutlamış oluyoruz. Kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Merhum Neşet Ertaş’ın çok güzel bir sözü var; kadınlar insandır, bizler de insanoğluyuz. Kadınlarımızı sadece bir günde değil her günün her saniyesinde her zerremizde düşünmek ve onlara gereken önem ve değeri vermek zorundayız." diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan da salondaki kalabalıktan ve atmosferden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Mevcut salonun artık yetersiz kaldığını belirten Özcan, yıl içerisinde yeni salona geçeceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından koro halinde salonun ortasına dizilen Çankırı Belediyesi İşaret Dili Kursu öğrencileri, farklı türden şarkıları işaret dili ile sundular. Büyük beğeni toplayan gösteride öğrencilerin birbirleri uyumu gözden kaçmadı. Öğrencilerin seslendirdiği şarkıların ardından ise gecenin konuğu Veli Erdem Karakülah sahne aldı. Sahnede türkülerini seslendiren sanatçıya, işaret dili öğrencileri de eşlik etti. Gece, konserin ardından sona erdi.