2012 yılında Kaymakamlığımız tarafından yapılan projelerle ilçemize büyük oranda maddi girdi sağlanmıştı. 2013 yılında da katkıların giderek artması için çalışmalarımız hızla devam etmektedir. Bu kapsamda Kaymakamlık ar-ge birimince;

AB Eğitim ve Gençlik Programlarına 2, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına 2, Gençlik ve Spor Bakanlığına da 4 Proje hazırlanarak toplam 8 proje  sunulmuştur.

Kaymakamlık Ar-ge birimi tarafından hazırlanan; Hayat boyu öğrenme projesi kapsamında Avrupa'daki bağcılık uygulamalarının araştırılması konusunda  ”˜'Avrupa'daki Bağcılık Uygulamaları Projesi' ' Aynı kapsamda , ”˜'Avrupa'da Yenilenebilir Enerji Uygulamaları Projesi''  hazırlanmıştır.

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına sunulmak üzere hazırlanan, Özellikle  kız çocuklarının okullaştırılması programı kapsamında ”˜'Kız Çocukları Mutlu, Toplum Umutlu''
Sektörel Yatırım Alanlarında Genç İstihdamının Desteklenmesi kapsamında ”˜'Mesleki Eğitimle Yüzler Gülüyor' 'Projesi hazırlanarak sunulmuştur.

    Gençlik ve Spor Bakanlığına da Gençlik Projeleri Destek Programları kapsamında ”˜'Mahallenin Gençleri Sporda Buluşuyor' 'Hedefimiz Köylerde Spor' 'Hepimiz İçin Sağlıklı Yaşam'' ”˜'Gezelim, Öğrenelim, Tarihimizi Bilelim ''Projeleri sunulmuştur.

Türkoğlu Kaymakamı Tuncay AKKOYUN; ''  Sunulan projeler ilçemizin kalkınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu doğrultuda kaymakamlığımız tarafından yapılan çalışmalar titizlikle sürdürülmektedir. Yeni başvurusu yapılan projelerin ilçemiz adına hayırlı olmasını dilerim'' dedi.