Ufuk Lisesi öğrencileri bir yıllık İngilizce KET-PET Kulüp çalışmalarına pratik kazandırmak ve öğrendiklerini uygulamaya geçirmek amacıyla Amerika’da yaz kampına katıldı.

Program hakkında konuşan Ufuk Lisesi İngilizce Öğretmeni Ayşe Uludağ, "Bu gezi ile öğrencilerimiz Amerika’nın farklı şehirlerini gezip görme imkanı buldu. İngilizce eğitim ve aktivitelerin içiçe olduğu programda öğrencilerimizin dil seviyelerini belirlemek için bir seviye tespit sınavı yapıldı. Farklı ülkelerden öğrencilerin de katıldığı sınavda sınav birincisi okulumuz öğrencileri arasından çıkması bizi gururlandırdı. Sınav sonucuna göre belirlenen sınıflarda öğrencilerimiz Amerikalı öğretmenler nezaretinde gramer dersi ve İngilizce pratik imkanı buldu. Ders dışında da bol bol İngilizce pratik yapma fırsatını bulan öğrencilerimiz, New York 5. Cadde’de alışveriş yapıp Empire States ve Rockerfeller’in en tepesinden New York’un manzarasını seyretti. Central Park’ta yürüyüş yapıp Özgürlük Heykeli'ni ziyaret ettiler. Maddame Tussauds Müzesi’nde ünlülerle fotoğraf çektirdiler. Boston’da hem karada hem denizde yüzen araçla gezdiler. Bu arada dünyanın en ünlü üniversiteleri Harward, MIT, Yale üniversitelerini ziyaret ettiler. Ayrıca SIX FLAGS’de gün boyu eğlenerek yorgunluklarını attılar." dedi.

Geziyi değerlendiren okul müdürü Abdulkadir Gürsoy ise "Bu tür gezi programlarını önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz. İngilizce KET-PET Kulübümüzün bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları bu gezi ile tamamlamaları ayrı bir güzellik oldu. Öğrencilerimiz de bu programdan son derece memnun kaldılar. Hem pratik yapma imkanı buldular hem de ufuk kazandılar." ifadelerini kullandı.