Uluslararası Öğrenciler Akademisi’nin 21 Şubat-13 Haziran tarihleri arasını kapsayan Akademik ve Mesleki Eğitim Programı, Bursa Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle başladı.

Açılışta konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Hepiniz, eğitimlerinizi tamamlayıp ülkelerinize döndüğünüzde, ülkemizin birer gönüllü elçisi olacaksınız. Dünyanın ihtiyaç duyduğu barış ve hoşgörüyü sizler tesis edeceksiniz." dedi. Tataristanlı misafir doktora öğrencisi Aliya Sharafullina’nın Hazreti Muhammed (AV)'in, ‘İlim Çin’de de olsa gidip alınız’ hadis-i şerifinin ardından sözlerini, "Bizim Çinimiz Burası" diyerek tamamlaması büyük alkış aldı.

Uluslararası Öğrenci Akademisi açılış programına, Başkan Dündar’ın yanı sıra Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı adına Selman Bayer ve çok sayıda davetli ile üniversite ve doktora eğitimi gören yaklaşık 150 yabancı öğrenci katıldı.

'AMACIMIZ DÜNYA BARIŞINA KATKI SAĞLAMAK'

Osmangazi Belediyesi’nin desteği ile Bursa’da eğitim gören üniversite öğrencilerine yönelik bu yıl 3’sü gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Başkan Mustafa Dündar, kültür ve eğitim hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Etkinliğin amacının, dünya barışına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Başkan Dündar, "Dostluk, barış ve adalet duygusu bizim temelimizde, mayamızda var. Bizler, bu tür etkinliklerle bu kardeşliği yeniden tesis edip, dünyaya barışına katkı sağlamak istiyoruz. Sizler, burada aldığınız eğitimler sonrası gittiğiniz yerlerde buna katkı sağlayacaksınız." dedi.

'GÖNÜLLÜ ELÇİLERSİNİZ'

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı Temsilcisi Selman Bayar de yurt dışından yaklaşık 15 bin civarında öğrencinin Türkiye’de eğitim gördüğünü belirterek, ülkemizin ilmi, edebi ve kültürel zenginliklerinden faydalanma imkanı bulduğunu söyledi.

Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe ise bu tür etkinliklere verdiği desteklerden dolayı Başkan Mustafa Dündar’a teşekkür etti.