Şanlıurfa Özel Çağlayan Murat Lisesi yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) YGS1 ve YGS5 puan türünden Türkiye altıncısı Güneydoğu Anadolu Bölge birincisini çıkardı. Ayrıca Çağlayan Okulları'nın 4 öğrencisi 18 derecede Türkiye geneli ilk 500’e girdiği belirtildi.

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin girdiği YGS’den Şanlıurfa Çağlayan Okulları zaferle çıktı. Çağlayan Murat Lisesi aynı zamanda FEM Dershaneleri öğrencisi Salih Ekemen YGS1 ve YGS5 puan türünden Türkiye altıncısı, bölge birincisi oldu. Çağlayan Okulların Genel Müdürü Süleyman Eski, Birinci aşama sınavda bu başarıyı gösteren öğrencisinin ikinci aşamada da benzer başarı beklediklerini söyledi. Şanlıurfa Çağlayan Okullarının 4 öğrencisinin Türkiye geneli 18 derecede ilk 500’e girdiğini belirten Ekşi, bölgede yaptıkları araştırmada Türkiye 6’ıncısı olan öğrencileri Salih Ekemen’den daha iyi başarı gösteren öğrencinin olmadığını ifade etti. Bölgedeki eğitim durumunun sürekli sorgulandığını anımsatan Eski, derece yapan öğrencisinin imkanların sunulması durumunda başarının mümkün olduğunu kanıtladığını anlattı.

Okul olarak öğrencilere sundukları imkanla sınavdaki başarıların yanı sıra sosyal faaliyetlerde de gözlendiğini aktaran Eski, birçok alanda başarı elde ettiklerinin altını çizdi. TÜBİTAK sınavlarında Dünya 3’üncüsü ve Türkiye birincilerini çıkardıklarını anımsatan Eski, birçok spor alanında ve TÜBİTAK’ta dünya çapında gösterdikleri başarıları örnek gösterdi.

FEM Dershanesi Müdürü Halis Mertoğlu da dershane hizmetinin son yılında böyle bir başarı elde etmelerinin gurur verici olduğunu ifade ederek bundan sonra eğitim faaliyetlerini okul olarak yürütmeyi planladıklarını açıkladı. 8 öğrencilerinin ilk bine girdiğini aktaran Mertoğlu, 27 yıllık dershanecilik serüveninde binlerce öğrenciye üniversite yolunu açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

YGS Türkiye 6’ıncısı bölge birincisi olan öğrenci Salih Ekemen ise başarısını planlı ve düzenli çalışma alanına bağladı. Kendisine katkı sunan ailesi ve okul öğretmenlerine teşekkürlerini sunan başarılı öğrenci, arkadaşlarına sabırlı ve öğretmenler eşliğinde planlı çalışma tavsiyesinde bulundu.