Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği etkinlik ile Alacalı İlköğretim öğrencileri ilde gıda ve hayvansal üzerine faaliyetini sürdüren işletmeleri gezdi.

Gezi kapsamında öğrencilere, doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tabiatla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi edinmeleri amaçlandı. Öğrenciler 3 gün süren gezide et ve süt kurumu, domates serası ve hayvan çiftliklerini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı.

Yozgat Alacalıoğlu İlköğretim Okulu 4. sınıf öğrencilerinin öğretmenleri gözetiminde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nü ziyareti ile başlayan gezi, Yozgat Et ve Süt Kurumu ve Bozok Üniversitesi Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi ziyaretleriyle devam etti. Gezinin ikinci gününde, Sorgun ilçesinde bulunan termal sera, şeker fabrikası ve Yimpaş Kültür Parkı botanik bahçesi ziyareti gerçekleşirken, üçüncü gününde ise Dayılı köyünde bulunan Este Tarım firmasına ait besi hayvan tesisi ve Araplı Çiftliği'nde bulunan Yusuf Bacanlı'ya ait organik tarım bahçesi ziyaret edildi.

Öğrenciler, gezinin kendileri açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan yetkililere teşekkür etti.