Mersin'in Silifke ilçesinde 2. Silifke Tarım Festivali, Cumhuriyet Alanı meydanında büyük bir coşkuyla yapıldı.

Festivalde konuşan Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, "Silifke birçok tarımsal ürünüyle dünyanın ve Türkiye’nin ihtiyaçlarını karşılayan bir ilçemizdir. Yöresel ürünlerimizin tarım festivalleriyle tanıtılması açısından önemi büyüktür. Allah her türlü nimetini bu topraklarda var etmiş, Silifkeliler bu ürünlere şükrederek, sahip çıkmalıdır. Bugün de burada çiftçilerimizle halkımız bir araya geldi. Silifke artık ileriki zamanlarda tarım fuarlarına da ev sahipliği yapmalıdır. Kaymakamlık olarak üzerimize ne düşüyorsa her türlü desteği vereceğiz. Tarım Festivali’nin yapılmasına destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Silifke Sulama Birliği Kooperatifleri Kurucu ve Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan ise "Daha önce Nuru Mahallesi'nde 1. Antep Fıstığı ve İncir Festivali düzenlemiştik. Bugün de burada 2. Silifke Tarım Festivalini yapıyoruz. Silifkemiz, çileğiyle, limonuyla, eriğiyle, portakalıyla, kayısıyla, Antep fıstığıyla ve birçok tarımsal ürünüyle Türkiye’nin meyve sebze ihtiyaçlarını karşılıyor. Festivaldeki amacımız son yıllardaki üretimi hızla artan tarımsal ürünlerimizin tanıtımını yapmak, alıcıların ve yatırımcıların dikkatini çekmek, bürokrasinin gözünü Silifke’mizin üzerine yoğunlaştırmak. Gece gündüz çalışan çiftçilerimiz ile tüm misafirlerini buluşturmaktır. İnşallah önümüzdeki senelerde daha farklı ve daha zengin içerikli bir festival gerçekleştirmeyi el birliğiyle düşünüyoruz. Ben emeği ve katkısı olan herkese yürekten teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından festivale katılan sanatçılara, protokol üyelerine ve emeği geçenlere plaket takdim edildi. Yelda Başaran, Orkestra Acun ve Kutsi konser verdi. Sanatçılar, söyledikleri şarkılarla binlerce vatandaşı coşturarak, keyifli dakikalar yaşattı.

Coşkuyla yapılan konsere Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Silifke Emniyet Müdürü İsmail, Kavaklı, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, AK Parti Mersin milletvekili adayı Arif Yıldırım, daire müdürleri, muhtarlar, Silifke Belediye meclis üyeleri yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.