Manisa'da, 27 yıldır Ziraat Odası Bakanlığı yapan Nuri Sorman, yapılan olağan kongrede başkanlığı kaybetti. Nuri Sorman'dan 2 oy fazla alan Mustafa Kaçire, Manisa Şehzadeler Ziraat Odası'nın yeni başkanı oldu. 151 delegenin oy kullandığı seçimde 5 oy geçersiz sayılırken, Nuri Sorman 72, Mustafa Kaçire ise 74 oy aldı.

Manisa Şehzadeler Ziraat Odası olağan kongresi, Ziraat Odası toplantı salonunda yapıldı. Kongrede odanın 27 yıllık başkanı Nuri Sorman ile 2 dönemdir meclis başkanlığı görevini yürüten Mustafa Kaçire yarıştı. Kongrede delegelere seslenen Nuri Sorman, "Ülkemiz için tarım önemli bir sektördür. Yılda tarım üzerinden yapılan 18 milyar dolarlık ihracat da bunun bir göstergesidir. Ancak çiftçimiz bu katkıların karşılığını alamamaktadır. 2014 yılında gıda ve alkolsüz ürünlerde yüzde 12 artış sağlanırken, bu rakam tarımda yüzde 6 civarındadır. Tarım, ülke istihdamının yüzde 20’sini karşılarken, hak ettiği önemi bir türlü görememiştir. Çiftçiye verilen kredi oranı artırılmalıdır. Elektrik, su ve mazot konusunda gerekli indirimler çiftçimize sağlanmalı, çiftçi üretime teşvik edilmelidir. Bunun için çiftçimize de önemli görevler düşmektedir. En önemlisi de kooperatifler, odalar ve çeşitli sivil toplum kuruluşu aracılığıyla birlik olmaktır. Ancak bu şekilde sesimizi çok daha gür bir şekilde duyurabiliriz." dedi.

Sorman’ın konuşmasının ardından odanın faaliyet raporları ve mali raporlar delegelerin onayını aldı. Kongrede konuşmayan başkan adayı Mustafa Kaçire, kendisine söz hakkı verilmediğini savundu. Kongrede 153 delegeden 151 oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda 5 oy geçersiz sayılırken, Nuri Sorman 72, Mustafa Kaçire ise 74 oy aldı. 27 yıldır başkanlık görevini yürüten Nuri Sorman, Kaçire’ye 2 oyla yenildi.