Geçtiğimiz günlerde fiyatı 90 bin dolar iddialarıyla gündeme gelen gergedan böceği, bu kez Samsun’un Bafra ilçesinde bir genç tarafından bulundu.

Türkiye’nin değişik illerinde ortaya çıkan ve dünyanın en güçlü böceği olarak değerlendiren gergedan böceği, Bafra İlçesine Bağlı Kaygusuz Köyünde ikamet eden 20 yaşındaki Eray Akça, gece arkadaşları ile bakkal dükkanının önünde gece bir böceğin konduğunu fark etti ve yakalayıp plastik kutuya koydu. Akça, böcekleri daha önce gazetelerde bir haberde gördüğünü söyleyerek, “Dün gece köyde arkadaşımla otururken önümüze bir böcek düştü. Aklıma gazetelerde okuduğum bir haber geldi. Böceği yakalayıp incelediğimde gergedan böceği olduğunu gördüm. Bu böceğin önemli bir böcek olduğunu çıkan haberlerde gördüm. Haberlerden takip ettiğim kadarıyla böcek 90 bin dolara yurt dışında satılıyormuş ancak daha sonradan nesli tükenme tehdidi altında olduğu için yasaklanmış. Ben de bu böceği zaten doğaya salacağım.” dedi.

"HİÇ BİR MADDİ DEĞERİ YOK"

Öte yandan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölüm Başkanı Prof. Dr. Celal Tuncer, gergedan böceğinin hiçbir maddi değerinin bulunmadığını ifade etti. Prof. Dr. Tuncer, gergedan böceğinin toplanmasının izne tabi olduğunu, biyoçeşitliliğe zarar vermemek için bu böceklerin toplanmaması gerektiğini dile getirdi.