Adana Ticaret Odası’nın Meslek Komitelerine sağladığı desteklerden yararlanarak İstanbul Mobilya Fuarı 2015’e katılan 16 firma, 1 milyon 315 bin dolarlık ihracat bağlantısı yaptı. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, sağlanan fuar ve stant desteklerinin, Adana’nın ekonomik göstergelerine pozitif yansımalarda bulunmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

Adana Ticaret Odası’nın, üyelerinin ihracata yönelmesini sağlamak amacıyla uygulamaya koyduğu, “Fuar ve Stant Desteği” kentin ihracat rakamlarına yansımaya başladı. Adanalı firmaların İSMOB Fuarı süresince, 1 milyon 305 bin dolarlık ihracat bağlantısı yapıldığı belirtildi. ATO Yönetim Kurulu Üyesi Emine Nargile ATO’nun üyelerine sağladığı desteğin önemine değinirken, “Stantlarımızı Fas, Tunus, Filistin, Libya, Özbekistan, Azerbaycan, Yunanistan, Makedonya, Ürdün, Yemen, Irak, Arabistan, Türkmenistan, Cezayir, Slovakya, Katar, Dubai, Belçika, Kıbrıs, Rusya, Kazakistan, Dağıstan, Kosova, Tunus, Arnavutluk, Bulgaristan gibi ülkelerden yüzlerce toptan ve perakende alıcı ziyaret etti. Önemli miktarda ihracat bağlantısı sağlandı.” diye konuştu.

Fuar süresince İstanbul, Nevşehir, Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Mardin, Konya, Aksaray, Kayseri, Trabzon, Elazığ, Van, Manisa, Samsun ve Konya’daki firmalardan ise 500 bin dolarlık sipariş alındığı belirtildi.
Adana Marangoz ve Mobilyacılar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı ile İSMOB 2015’e katılan firma temsilcileri, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe’ye, sektöre sağlanan desteklerden dolayı teşekkür ziyaretinde bulundu.

ATO Başkanı Atila Menevşe de göreve geldiklerinden bu yana kent ihracatının nasıl artırılacağına ilişkin çalışmalara ağırlık verdiklerini söyledi. ATO’nun 2015 bütçesinden 1.3 trilyon liralık bölümünü üyelerin fuarlara katılarak ihracata yönelmeleri için ayırdıklarını da belirten Menevşe, “ATO olarak üyelerimizin sektörleriyle ilgili bilgi ve tecrübelerinin artırılması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi, yurtiçi ve yurtdışı pazarlarda daha etkin ve aktif pay almalarının sağlanması amacıyla, oda bütçesinde gösterilen azami sınırlar içinde ödenek ve finansman desteği sunmak amacıyla geçen yıl yürürlüğe koyduğumuz ‘Meslek Grupları Destek Programı’mızı bu yıl da geliştirerek sürdürüyoruz.“ dedi.