Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin (TKYD) düzenlediği 8’inci Kurumsal Yönetim Ödülleri sahiplerini buldu. ‘En Yüksek Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notuna Sahip İlk Üç Şirket’ kategorisinde birincilik geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Aksa Akrilik’in oldu.

Dünyanın en büyük akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği’nin düzenlediği 8’inci Kurumsal Yönetim Ödülleri’nde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da zirvenin sahibi oldu.

Adillik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sorumluluk alanlarında hayata geçirdiği uygulamalarla Kurumsal Yönetim Derecelendirme Notu’nu 96,32’ye çıkaran Aksa Akrilik, Borsa İstanbul Kurumsal Yönetim Endeksi’nde yer alan 50 şirketi geride bırakarak üst üste ikinci kez 1’inci oldu. Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı ve Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, İHA Muhabirine yaptığı açıklamada, ödülün kendileri için önem arz ettiğini belirterek, “Yüzde yüz diye bir şirket yok. Biz yüzde yüze doğru her hâlükârda gideceğiz muhakkak” dedi.

“Kurumsal yönetimdeki indeksimizin her sene yükseliyor olması çok önemli”

Yerli ve yabancı yatırımcının güvenini kazanarak doğru yolda ilerlediklerini ifade eden Akkök Holding İcra Kurulu Başkanı ve Aksa Akrilik Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Cemal Dördüncü, şu ifadeleri kullandı:

“Aksa malumunuz akrilik elyaf’ta dünyanın en büyük şirketi. En çok kapasiteye sahip bütün dünyada da en çok pazar payına sahip bir şirket, Aksa’nın yüzde 40 oranında halka açıklığı var. Bu halka açıklığın yüzde 25’i de yabancı yatırımcılar. Dolayısıyla kurumsal yönetimdeki indeksimizin her sene yükseliyor olması yabancı yatırımcılar açısından ama tabiî ki Türk yatırımcılar açısından da çok önemli. Neden çok önemli? Malum kurumsal yönetimin ilkeleri nedir; adillik, şeffaflık, hesap verebiliyor olmak, sorumluluk böyle bir şey olunca tabi yatırımcının aradığı özellikle yabancı yatırımcının yaptığı yatırım için çok önemli. Dolayısıyla bizim için onların güvenini kazanmak ve bu yatırımlarını bizim şirketimizde daha çok artırıyor olmak keyfiyeti çok önemli. Bu da doğru yolda olduğumuzun işareti, yüzde yüz diye bir şirket yok. Biz yüzde yüze doğru her hâlükârda gideceğiz muhakkak”.