İş sendikası Ver.di tarafından Deustche Post’a karşı başlatılan süresiz grevlere Alman ekonomisinin temsilcileri tepki göstermeye devam ediyor.

Bild’e açıklama yapan Alman İşveren Birlikleri Federasyonu (BDA) Başkanı İngo Kramer “Deutsche Post’a karşı Ver.di’nin davranışı sorumsuzca.” dedi. Grevden sadece posta şirketinin değil aynı zamanda müşterilerin de etkilendiğini belirten Kramer, Ver.di’nin müzakere masasında bir çözüm araması ve etkilenen şirketlerin kendi toplu sözleşmelerinin uygulanmasını kabul etmesi gerektiğini savundu.

Ver.di Başkan Vekili Andrea Kocsis her geçen gün greve daha fazla Deutsche Post çalışanlarını dahil ettiklerini belirtirken, sendikanın grevleri devam ettirebilmek için mali olarak hazırlıklı olduğunu açıkladı. Geçen hafta Pazartesi günü başlayan süresiz greve yaklaşık 18 bin posta çalışanı katılıyor. Bununla birlikte Ver.di, Almanya’nın Sachsen, Sachsen-Anhalt ve Thrüringen eyaletlerinde devam eden grevleri daha da genişletmek istiyor.

Bu durumdan, özellikle, Leipzig, Dresden, Magdeburg ve Halle gibi şehirlerin etkilenmesi bekleniyor. Hessen’in Frankfurt ve Offenbach şehirlerinde ise yaklaşık 2 bin çalışanın greve katılacağını duyuran Ver.di bugün Frankfurt tren istasyonunun önünde gösteri düzenleyecek. Öte yandan, Deutsche Post, 65 milyon mektubun yüzde 80’in, 3,5 milyon paketin ise yüzde 75’in greve rağmen ulaştırıldığını açıkladı. Ver.di, Deutsche Post’un kurduğu 49 bölgesel şirkette çalışan 6 bin işçinin toplu sözleşmesine göre maaş ödenmesini talep ediyor.

Bunun karşılığında bu sene için düzenli ücret artışından vazgeçerek bir defalığına 500 Euro verilmesini ve gelecek yıl için de yüzde 2,7 oranında ücret artışını istiyor. Deutsche Post ise verdiği ücretlerin ortalamanın üzerinde olduğunu savunarak talepleri reddediyor.