Almanya'da devlet demiryolları Deutsche Bahn (DB) ile Tren Makinistler Sendikası (GDL) arasında bir yıldır devam eden iş anlaşmazlığı mutlu sonla bitti. Daha önce dokuz kez greve gidilmesine rağmen bir sonuca varılamaması sonrası Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow'un (Sol Parti) ve Brandenburg eski Başbakanı Matthias Platzeck'in (SPD) araya girmesiyle taraflar ortak noktada buluşmayı başardı. Görüşmeler sonucunda tarafların kesin olarak anlaştığı ve bundan sonra vatandaşlar için grev tehdidi bulunmadığı duyuruldu.

GDL Başkanı Klaus Weselsky, DB müşterilerinin desteği için teşekkür ederken, iki tarafın 2020 yılına kadar birlikte çalışmayı taahhüt ettiklerini açıkladı. DB İnsan Kaynakları Başkanı Ulrich Weber ise anlaşma çerçevesinde sıkıntı meydana gelmeden arabulucuların vasıtasıyla çözmeyi hedeflediklerini bildirdi. GDL ve DB arasında sağlanan anlaşmaya göre, toplam 37 bin demiryolu çalışanı için 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere yüzde 3,5, gelecek yıl Mayıs ayından itibaren ise yüzde 1,6 oranında zam yapılacak.

Çalışanlara bir defaya mahsus olmak üzere 350 Euro da nakit ödeme yapılmasının yanı sıra 35 ile 40 arası değişen esnek çalışma saatleri olacak. Çalışma saatlerinin azaltılması için DB'nin 300 yeni makinist ve 100 tren personelini istihdam etme konusunda da fikir birliğine varıldığı bildirildi.