Altın fiyatlarında son durum nedir. Çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu. 6 ağustos gününe ait dolar ve altın fyiatlarını haberimziden öğrenebilirsiniz. İşte güncel altın fiytları... 

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLA 


Son 5,5 yılın en düşüğüne yakın seyreden altın Temmuz sonundan bu yana 1,100 doların altında işlem görmeye devam ediyor. Çeyrek altın fiyatlarıise tırmanıyor. Altın fiyatları ABD'den gelen verilerin Eylül ayında Fed tarafından bir faiz artışı yapılması olasılığını desteklemesiyle beraber beş buçuk yılın en düşük seviyelerinden uzaklaşmayı başaramadı.
 
Spot altının ons fiyatı yatay bir seyir izleyerek 1,084.71 dolardan işlem görürken, Temmuz sonundan bu yana 1,100 doların altında işlem görmeye devam ediyor.Ancak çeyrek altın düğün sezonu nedeniyle artan talebe bağlı yükselişte. Kapalıçarşı'da çeyrek altın yüzde 1.32 yükselişle 165 liranın üzerinde satılıyor. dolar kuru ve altın fiyatları bugünkü açılış rakamlarını sizler için derledik.

İstanbul serbest piyasada dolar kuru bugün güne 2.7830 liradan başladı. Dolar daha sonra 2.79 lirayı aştı. Altın fiyatları bugün de dipte. Altın ons fiyatı 1084 dolar seviyesinde. 

Yıl bitmeden faiz artışlarına başlaması beklenen ABD Merkez Bankası'nın Eylül ayında mı, Aralık ayında mı faiz artıracağına yönelik açıklamaların yanı sıra, gelen veriler dolar/TL'nin her iki yönlü dalgalanmasına neden olurken; piyasalarda hükümetin kurulma süreci izlenmeye devam ediliyor. Atlanta Fed Başkanı Dennis Lockhart'ın ABD'nin 10 yıllık bir aranın ardından ilk faiz artışına önümüzdeki ay başlayabileceğine ilişkin beklentileri kuvvetlendiren açıklamalarıyla 2,77 seviyelerinden 2,79'lu seviyelere yükselen dolar/TL gün içinde Fed Üyesi Jerome Powell'ın açıklamaları ve beklentilerin altında kalan ABD istihdam verisinin etkisiyle yeniden 2.78'li seviyelere gerilemişti. Dolar/TL güne 2,78'in üzerinde başladı.Saat 10.59'da 2,7915'i gördü. CHP ile koalisyon görüşmelerini yürüten AK Parti heyeti, hazırladığı raporu bugün AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na sunacak. Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Davutoğlu CHP ile koalisyon görüşmelerini gerçekleştiren AK Parti heyetini bugün kabul edecek. Piyasalarda koalisyon sürecine yönelik daha somut gelişmeler beklenirken haftanın kalanında ise Cuma günkü Moody's'in not gözden geçirmesi ve ABD tarımdışı istihdam verisi beklenecek. Tarımdışı istihdam verisi öncesi bugün ABD'de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları da takip edilecek. Piyasalarda iç ve dış güvenlik endişeleri ve bu ortamda seçimlerin üzerinden iki aya yakın zaman geçmesine karşın henüz erken seçim olasılığının ortadan kalkmamış olması en büyük risk unsurları olarak görülmeye devam ediliyor. Bu gelişmeler doların Fed beklentileriyle değer kazandığı bir dönemde TL'deki değer kaybının benzer ülkelere göre daha belirgin hissedilmesine neden oluyor.