Kahramanmaraş'ta  bir çiftliğe 6 ay süren denetimlerin ardından Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca  AB Uyum belgesi verildi.

Merkeze bağlı Dereliköy mevkisinde faaliyet gösteren Doru Çiftliğinin "AB uyumlu" çiftlik olma hakkını elde etmesi nedeniyle kokteyl düzenlendi.

Şirket sahibi Ahmet Kamil Şirikçi, yaptığı konuşmada, 170 dekar alanda Doru Çiftliği'nin bitkisel ve hayvansal üretim olmak üzere 2 bölümden oluştuğunu belirtti.

Bitkisel üretimde hayvansal üretim için kaba yem ihtiyacı için bin 500 dekarda, çift ürünle 3 bin dekar arazide pulluk altı ekim yapıldığını ifade eden Şirikçi, hayvansal üretim olarak halen 600 sağmal olmak üzere bin 800 canlı hayvan kapasitesine sahip olduklarını, yeni yatırımla canlı hayvan kapasitelerinin bin 200'e çıkacağını kaydetti.

Yaptıkları titiz ve gayretli çalışmalarla çifliğin AB uyumlu çiftlik haklarını elde ettiğini anlatan Şirikçi, şunları söyledi:

"2011'de çiftliğimize damızlık düveleri getirdiğimizde ilk hedefimiz 'ari çiftlik' olmaktı. Çok şükür bu süreci başarıyla tamamladık ve şimdi AB uyumlu çiftlik olmayı başardık. Şu anda Akdeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu , İç Anadolu ve Doğu Karadeniz yani kısaca Anadolu'nun ilk ve tek AB uyumlu çifliği olma hakkını  kazanmış bulunmaktayız.  AB uyumlu çiftlik öncelikle tüm canlı popülasyoünun hastalıktan ari olması demektir. En hijyenik koşullarda en temiz en kaliteli sütü üretmek demektir."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Emiralioğlu ise Bakanlık tarafından yapılan denetimler bsonucu çiftliklere AB Uyum belgesi verdiklerini söyledi.

Tarım ve hayvancılık potansiyeli üst düzeyde bulunan Kahramanmaraş'ta böylesi bir üretime sahip oldukları için mutlu olduklarını ifade eden Emiralioğlu, gayretli çalışmalarından dolayı Doru Çiftliği çalışanlarını tebrik etti.