Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Almanya'da turizm sezonu öncesi Manavgat destinasyonunu tanıttı. MASTOB, Münih'te devam eden FREE München Turizm Fuarı'nda stand açarak bölgeyi Almanlara anlattı. MASTOB Başkanı Cengiz Haydar Barut, yaptığı açıklamada, MASTOB'un Münih şehrinin dışında tüm Bavyera eyaletinden gelen ziyaretçilere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Bu sezon başta Almanlar olmak üzere Avrupa pazarından umutlu olduklarını belirten Barut, "Sezonunda umudumuz çok yüksek. Avrupa pazarının bu sezon turizmcinin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz." dedi. Fuarda Manavgat-Side standının Almanlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Barut, stantta dağıtılan tanıtım malzemeleri ziyaretçiler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

Genellikle Stuttgart ve Hamburg fuarlarında olduğu gibi tüketicilere hitap eden etkinlikte satışlarda kayda değer rakamlara ulaşıldığının altını çizen Barut, aynı zaman diliminde MASTOB'un Estonya ve Çek Cumhuriyeti'nde de tanıtımlarını sürdürdüklerini söyledi. Barut, "Almanların her zaman bölgeye ilgili olduklarını ancak son üç şehirde ve özellikle de Münih'de ilginin çok artmış olduğunu gözlemledik. Bir sonraki tanıtım durağımız Macaristan’nın başkenti Budapeşte olacak. Avrupa pazarının bu sezon turizmcinin yüzünü güldüreceğine inanıyoruz." dedi.