Gaziantep'te trikotaj ve ayakkabı sektörüyle ilgili iki fuar aynı anda kapılarını açtı. Ortadoğu Fuar Merkezi'ndeki organizasyona iki sektörden yaklaşık 350 firma katılım gösterdi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Odası tarafından düzenlenen GAPSHOES Fuarı 21. kez kapılarını açarken, yine GSO, Trikotajcılar ve Çorapçılar Odası'nın öncülüğündeki 3. TRİKONFEX Fuarı da 3. kez üreticilere merhaba dedi. KOSGEB'in desteklediği iki fuarın organizasyonunu üstlenen AKORT Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Akkaya, "Gaziantep'in üretim gücü ve ihracat potansiyeli yüksek iki sektörü olan ayakkabı, terlik ve triko sektörleri, kış modasına yön verecek modellerini 4 gün boyunca sergileyecek. İki fuarın aynı çatı altında gerçekleştirilmesinden kaynaklanan sinerjinin her iki sektöre de olumlu yansıyacağını düşünmekteyiz." dedi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, ayakkabıcılık sektörünün Gaziantep'in eski mesleklerinden olduğuna vurgu yaptı. 21'incisi açılan fuarın ilkinde meşakkatli bir dönemde geçildiğini anımsatan Konukoğlu, sektörün Türkiye için de büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Sektörde ithalatın halen devam ettiğini ifade eden ve özellikle Çin'den gelen, kalitesi düşük ayakkabıların pazarlara satılmaya devam edildiğini belirten Konukoğlu, "Bizim ürettiğimiz daha sağlıklı, kaliteli ayakkabıları bir taraftan ihraç ederken, bir taraftan da iç piyasada daha fazla pay almak için mücadelemizi vereceğiz." ifadelerini kullandı. Trikotaj sektöründe de Gaziantep'in ivmesinin yüksek olduğuna değinen Konukoğlu, "Ortadoğu pazarı ve Türki cumhuriyetlere yakınlığımız bu sektörün önümüzdeki günler içerisinde en az ayakkabıcılar kadar başarılı olacağını gösteriyor.'' değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise seçime değinerek, “Demokrasi uzlaşma sanatı. Çözüm üretme, insan kazanma sanatı. Özellikle Türk siyasi tarihinin, baktığınız zaman derinlemesine olgunlaşmış bir siyasi uzlaşma kültürünü görüyoruz. Bugün için yapacağımız şeyin bir kin, nefret, duygusallık, ne olursa olsun anlayışından çok, bu memleket için, çocuklarımız, geleceğimiz için, sandıktan çıkan mesajı iyi okuyup, uzlaşarak, elde ettiğimiz kazanımları kaybetmeden, daha iyi yaşanacak Gaziantep ve Türkiye için yolumuza devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya da iki sektörün şehir için büyük önem taşıdığının altını çizdi. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar, fuarların açılış kurdelesini kesip, stantları gezdi.