Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) 2015 Mali Destek Programı'nın finans desteği bütçesinin 17 milyon lira olduğunu açıkladı. BAKA, mali destek programı bütçesiyle ilgili Antalya'nın Manavgat ilçesinde MATSO konferans salonunda bilgilendirme yaptı.

MATSO'daki katılımcılara BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter, uzmanlar Bayram Altıntaş ile Abdurrahman Özsoy’dan oluşan BAKA ekibi bilgilendirdi. Sinan Mesuter, yaptığı açıklamada, BAKA’nın katılımcılık anlayışı çerçevesinde yerelden kalkınmayı sağlamayı hedefleyen, bölgenin ekonomik kalkınmasını sağlamak üzere birçok faaliyet gerçekleştiren kurum olduğu belirtilen toplantıda, Antalya, Isparta ve Burdur’daki yatırımcılara doğrudan finansman desteği sağlayacak 17 milyon TL bütçelilerinin olduğunu söyledi.

Batı Akdeniz’de faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları ve özel sektöre yönelik BAKA’nınyenilikçi teknolojiler, yenilenebilir enerji ve alternatif turizmin desteklenmesi konularında hibe desteğini içeren yeni mali destek programına başvuruların 10 Nisan 2015 saat 17.00’e kadar Isparta, Antalya ve Burdur’daki yatırım destek ofislerine yapılıp proje dosyalarının da 17 Nisan 2015’e kadar teslim edilmesi gerektiği hatırlatan Mesuter, BAKA'nınAntalya, Burdur ve Isparta’da vereceği teknik masa hizmetlerinin tüm proje sahiplerine açık olduğunu kaydetti.

Desteklerden faydalanmak isteyen tüm ilgili kişi ve kurumlara açık ücretsiz verilen proje eğitimleri, 26 Şubat’ta Burdur’da BUTSO Konferans Salonu’nda, 27 Şubat’ta da Isparta’da ITSO Konferans Salonu ile Antalya’da AÜ İİBF Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonu’nda verileceklerini belirten Mesuter, proje başvuruları için her türlü bilgilendirme desteği veremeye devam edeceklerini ifade etti.