Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalışanların maaşlarından kesilen yüzde 15'lik Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin düşürülmesi konusunu Başbakan'a taşıyacağını söyledi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul eden Bakan Faruk Çelik, Palandöken'in çalışanların maaşlarından kesilen yüzde 15'lik primin düşürülmesi konusunda 2 milyona yakın esnafın müjde beklediği sözüne muhatap oldu.

Bakan Çelik, Sosyal Güvenlik Destek Primi'nin sürekli gündemlerinde olan bir konu olduğuna işaret ederek, "Bu kademeli olarak artarak bugün yüzde 15'e geldi. Esnaflık yapan emeklimizden yüzde 15 maaşında kesinti oluyor. Gündemimizde olan bir konu, yine tartışalım. Bizim görevimiz hükümet nezdinde Sayın Başbakanımıza bunu taşımak ve yapılacak bir iyileşme varsa hükümet nezdinde bu kararların alınması gerekiyor. İnşallah bunu ilk Bakanlar Kurulu'nda Bayın Başbakanımıza dolayısıyla hükümet üyelerine takdim etmiş oluruz. Hep esnaflardan yana kararlar aldık 13 yıl içerisinde. Bundan sonra da alınması gereken kararlar varsa yine birlikte, diyalog içerisinde almaya hazır olduğumuzu bilmenizi istiyorum." açıklamasında bulundu.