Kaynakların verimli ve daha etkin bir şekilde kullanılması amacıyla faaliyet gösteren Bandırma Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, güneş enerjisiyle çalışan solar banklar üretiyor.

Sosyal alanlarda kullanılmak ve kent estetiğine katkı sunmak amacıyla üretimi yapılan güneş enerjisiyle çalışan banklar, kamelya grupları, çöp kutuları, fitness-spor aletleri, normal banklar ve Park-Bahçeler Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan ahşap saksı grupları Destek Hizmetleri ekipleri tarafından yapımı tamamlanarak hazır hale getiriliyor. Yapılan çalışmalar kapsamında ön plana çıkan güneş enerjisiyle çalışan solar banklar ise bu yıl ilk defa üretimi gerçekleştirilen ürün grupları olarak halka hizmet verecek. Vatandaşlara açık alanlarda akıllı telefon, tablet ve bilgisayarlarını şarj etme imkânı sunan yeni solar banklar, ilerleyen dönemlerde halkın yoğun bir şekilde yer aldığı sosyal alanlara yerleştirilerek hizmete alınacak.

Öte yandan Destek Hizmetlerine bağlı atölyelerde hazırlanan diğer oturma grupları ve banklar kentin dört bir yanında vatandaşlara hizmet veriyor. Park ve bahçeler, okul, kamu kurum ve kuruluşları, yeni kırsal mahallelerde kullanılmak üzere de farklı noktalara dağıtımları gerçekleştiriliyor. Kendi öz kaynaklarını kullanarak şehrin estetiğine ekonomik olarak katkı sunmasının yanında gelen yardım taleplerine verilen cevap ve kurumlara sunduğu destek ile vatandaşların büyük beğenisini topluyor.