Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı (STCC) Abdullah Aksu, polis zoruyla Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından yönetimi değiştirilen Bank Asya’ya yapılan operasyonu sert dille eleştirdi. Aksu “Bu girişim, anayasa tarafından güvence altına alınan teşebbüs hürriyetinin açıkça ihlalidir. Siyasi iktidarların finans piyasası ve bu piyasanın aktörlerini karalama ya da batırmaya çalışmaları ucube bir girişimdir ve adı demokrasi olan hiçbir sistemde kabul göremez.” dedi.

Skandal bir kararla BDDK tarafından yönetimine müdahale edilen AK Parti hükümetine tepkiler devam ediyor. BDDK, Bank Asya’nın yönetim kurulunu belirleyen imtiyazlı payın yüzde 63’lük bölümünün Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından gasp edilmesine tepki gösteren Sydney Türk Ticaret Odası Yönetim Kurulu (STCC), yapılan hukuksuz adıma dur çağrısında bulundu. Yönetime el koyma girişiminin iş adamlarının adalete olan güvenini zedelediğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Aksu, “Sorumluları aklı selime davet ediyoruz.” dedi. Bank Asya’nın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından kurulduğunu ve yüz binlerce müşterisi bulunduğuna işaret eden Abdullah Aksu, "Bu girişim ayrıca anayasa tarafından güvence altına alınan teşebbüs hürriyetinin açıkça ihlalidir. Demokratik sistemlerde iktidarlar gelip geçicidir. Ancak ekonominin evrensel prensipleri ve hassasiyetler ise iktidarlardan bağımsızdır ve değişmezler. Siyasi iktidarların finans piyasası ve bu piyasanın aktörlerini karalama ya da batırmaya çalışmaları ucube bir girişimdir ve adı demokrasi olan hiç bir sistemde kabul göremez." diye konuştu.

Türkiye’deki yanlış uygulamalar nedeniyle yurt dışında yaşayan Türk iş adamlarının kredibilitesinin zarar gördüğüne dikkat çeken Aksu, oluşan güvensizlik ortamına işaret etti. Türkiye’yi seven bütün sorumluları aklı selime davet eden Abdullah Aksu, "Yurtdışında yaşayan gurbetçilerimiz ve yabancı yatırımcıların birikimlerini çekmeleri halinde finans sistemimiz ciddi zararlar görebilir.” uyarısında bulundu.