Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Belediyesi’nin teşvikleri ile geçtiğimiz yıl kuruluşu gerçekleştirilen Dayı Karacabey Derneği'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, "Makamlar, mevkiler, insanlar bu fani dünyadan gelip geçici. Önemli olan bu kubbede, hoş bir seda bırakabilmek. Osmanlı ecdadımız, bir vakıf medeniyetidir. Vakıflarla birlikte yüzyıllarca birlikte ayakta kalabilmiş ve sosyal dengeyi muhafaza edebilmiştir. Dolayısıyla bizimde tekrar Amerika’yı yeniden keşfetmemize gerek yok. Vakıflarımızla, derneklerimizle zenginlerle, fakirler arasındaki gelir adaletsizliğini dengeleme noktasında, sosyal problemleri çözme konusunda gayret göstermemiz gerekiyor. Bunları şahıslara bağlı olarak değil de kurumsallaşarak gerçekleştirmemiz daha önemli ve daha faydalıdır. Çünkü insanlar gelip geçici. Önemli olan kendi ayakları üzerinde durabilen müesseseleri kurabilmek ve organize edebilmek. Dayı Karacabey Derneği kısa bir süre içerisinde kurulmuş olmasına rağmen, Karacabey’de çok önemli hizmetlere imza atmıştır. Dayı Karacabey Derneği olarak, Ramazan ayında ilk sene 30 bin kişiye, ikinci sene 35 bin kişiye iftar verdik. Geçen sene 34 öğrenciye burs verdik. Bu sene ise bu sayıyı 136’ya çıkardık. Karacabey halkını da bu derneği desteklemeye davet ediyorum.’’ dedi

Özkan, Karacabey için oldukça elzem olan ve yıllardır büyük eksikliği hissedilen böylesine önemli bir yardımlaşma derneğine katkı vermeyi sürdüreceklerinin altını çizdi. Karacabey Belediye Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Veren el ile alan eli buluşturmaya devam edeceğiz. "

Dayı Karacabey Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Yalazı ise "Tüm hayırsever Karacabeylilere ve Karacabey Belediyesine sundukları katkı için sonsuz minnettarız." diye konuştu.