Mersin merkez Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, arife gününde Toroslar ilçesindeki kurban satış yerlerini ziyaret etti. Ziyarette vatandaşlarla sohbet eden ve zaman zaman kurban almak isteyen vatandaşlar adına pazarlık yapan Başkan Tuna, Türk İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutladı.

Toroslar Belediyesi olarak H. Okan Merzeci, Korukent ve Demirtaş mahallelerinde olmak üzere 3 mahallede kurban satış yeri oluşturduklarını ve 33 noktada da kurban kesim yeri hazırladıklarını belirten Tuna, amaçlarının vatandaşların rahat ve huzurlu bir şekilde kurban ibadetlerini yerine getirmelerini sağlamak olduğunu söyledi. Kurban Bayramı süresince Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin görevde olduğunu hatırlatan Başkan Tuna, vatandaşlardan, bir sorunla karşılaşmaları halinde hemen Alo 153 Zabıta Şikayet Hattı’nı arayarak bildirmelerini istedi.

Kurban satış yerlerini MHP Mersin Milletvekili Dr. Ali Öz ile birlikte gezen Başkan Tuna; “Toroslar Belediyesi olarak ilçemizde hazırladığımız kurban satış yerlerinde satışlar devam ediyor. Ufak tefek eksikliklerimiz olabilir ama şu ana kadar herhangi bir sıkıntı yaşanmadı. Zaten Belediye olarak sıkıntı yaşanmaması noktasında sürekli takipteyiz. İnsanlarımız satış yerlerinden aldıkları kurbanlıklarını 33 noktada elektriği, suyu, kompresörü ile hazırladığımız ve kasapları da belediye olarak belirlediğimiz usta kasaplardan oluşan kesim yerlerimizde kestirip, kurban ibadetlerini yapmış olacaklar. Amacımız herhangi bir problemin yaşanmadığı, vatandaşlarımızın kurbanlarını sağlıklı ve dinimize uygun şekilde kestirebilecekleri zeminler oluşturmak. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de Kurban Bayramı süresince teyakkuzda olacak. Bu vesile ile hemşehrilerimizin ve Müslüman Türk Alemi’nin mübarek Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Allah kestikleri kurbanları kabul etsin.” dedi.