Kazakistan’ın turistik beldesi Burabay’da biraraya gelen Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) Hükümet Başkanları, Ekonomik Eylem Planı’na imza attı.
Kazakistan Başbakanı Karim Masimov’un ev sashipliğinde Burabay’da yapılan toplantıda 20 güncel konu ele alındı. BDT ülkelerinin 2020 yılına kadar innovasyon alanında işbirliğini öngören , Ekonomik Eylem Planı katılımcı hükümet başkanları tarafından imzalandı.

Toplantıda; uluslararası transit taşımacılığının güvenliği, bölgesel ve sınır ötesi işbirliği, orman sanayisi alanında işbirliği, 2020 yılına kadar radyasyon, kimyasal ve biyolojik maddelerin kontrolün de işbirliği ve vatansızların BDT ülkelerinde seyahati ve kayıt altına alınması alanında işbirliği belgeleri imzalandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, toplantıya katılan ülkeleri Avrasya Ekonomik Birliği etrafında birleşmeye çağırdı. Avrasya Ekonomik Birliği’nin gelecek adına önemli bir kurum haline gelecerğinden emin olduğunu kaydeden Nazarbayev, ekonomik sorunların yaşandığı bir dünyada sorunların birlikte daha kolay aşılacağını belirtti.
Nazarbayev toplantıya katılan Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev ve Vietnam Başbakanı Nguyan Tan Dung’u kabul etti. Toplantı sonunda Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve BDT Genel Sekreteri Sergey Lebedev basın mensuplarına açıklamada bulundu. Toplantıya; Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Belarus, Rusya ,Ermenistan ve Moğolistan'dan hükümet temsilcileri katıldı.
BDT Hükümet Başkanları 30 Ekim’de ise Tacikistan’ın başkenti Duşenbe’de toplanacak.