Zingat.com’un Bölge Raporu verilerine göre İstanbul’da şu sıralarda en çok satılık daire aranan ilçe Beylikdüzü! Yeni yerleşim bölgesi olması, kolejler ve üniversitelerin yer alması, daha havadar bir konuma sahip olması gibi nedenlerle bu talep her geçen gün artırıyor. 1990’lı yılların başından beri gelişim gösteren bölge, 2008 yılında belediye olunca iyice yükselişe geçti. Yeni ve geniş metrekareli evlerin daha ekonomik fiyatlarla satılması ya da kiralanması ise ayrı bir tercih nedeni. Çünkü İstanbul’un Beşiktaş, Şişli gibi ilçelerinde bu fiyatlarla daire satın almak mümkün değil.

Beylikdüzü’nden ev almanın cazip yönleri

İstanbul’un iç kısımlarına oranla 2-3 derece düşük ısıya sahip olsa da çok daha temiz havaya ve düz bir coğrafi konuma sahip olması yerleşimi cazip kılıyor. Yeni projelerden 3+1 özelliğinde 100 metrekarelik bir daireyi ulaşılabilir fiyatlarla satın almak mümkün oluyor.

Bölgede kaliteli ve modern bir yapılaşma var. Belki de İstanbul’un gecekondulardan uzak kalmış tek ilçesi… Binalar yeni olup bahçe düzenleri yapılmış konforlu sitelerden oluşuyor. Halkın kullanımına açık sosyal alanlar ve sitelerin peyzaj çalışmaları dikkat çekiyor. Üstelik Beylikdüzü, Büyükçekmece sahiline yakın bir konumda bulunuyor.

Alışveriş merkezlerinin, okul ve kolejlerin, özel üniversitelerin ve özel hastanelerin çok olması İstanbul’un bu ilçesini daha da cazip hale getiriyor. Özel hastaneler uygun fiyatları ve kaliteli hizmetleri nedeniyle tercih ediliyor.

İşi şehir merkezinde olmayan kişiler için ideal bir yerleşim alanı Beylikdüzü. Aksi durumlar içinse zor bir alternatif. Çünkü İstanbul’un merkezine yaklaşık 1-1 buçuk saatlik mesafede… Ancak metrobüs, toplu taşıma aracı olarak önemli bir kolaylık sağlıyor.

Beylikdüzü’nde satılık ev

Beylikdüzü satılık daire fiyatları son bir yılda yüzde 12 oranında artış göstermiş durumda. Zingat.com Bölge Raporu’na göre 2017 yılının ilk üç ayında bu artış yüzde 2 oranında yükselmiş… Kiraya vermek amacıyla bir daire satın alındığında bu yatırım kendini 18 yıl içinde amorti ediyor. Zingat Bölge Raporu verileri Beylikdüzü’nde 100 metrekare büyüklüğünde bir daire fiyatının ortalama 232 bin 547 TL olduğunu belirtiyor. Beylikdüzü satılık ev fiyatları, 174 bin 410 TL’den başlıyor. 290 bin 684 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Beylikdüzü, konut projeleri ile de gözde ilçeler arasında. Bölgede şu anda 100’ün üzerinde yeni konut projesi mevcut. Beylikdüzü İstanbul’un en çok değer kazanan ilçeleri içinde yer alıyor. Bu da emlak fiyatlarındaki artışı tetikliyor.

Beylikdüzü satılık ev fiyatları yükseldi

Zingat.com Bölge Raporu’na baktığımızda Beylikdüzü’nde özellikle iki mahallenin gözle görülür bir değer kazandığını görüyoruz. Gürpınar Mahallesi, yaklaşık yüzde 40’lık artış oranıyla yıllık kira değişimi en yüksek olan bölge konumunda bulunuyor. Yıllık satış fiyatındaki artış oranları söz konusu olduğunda ise yüzde 38’lik yükselişle Beylikdüzü Adnan Kahveci Mahallesi, konut satış fiyatlarının en çok arttığı bölge olmanın haklı gururunu yaşıyor.