CNR EXPO’da 14 Şubat’ta başlayacak Boat Show’da fiyatları marka ve modeline göre şekillenen tekne ile yatlara yer verilecek.

CNR Holding CEO’su Cem Şenel, fuarda fiyatı 2-3 bin lira olan tekneler ve 19 milyon lirayı bulan yatların tanıtılacağını bildirdi. Şenel, ayrıca fuarın bin markanın katılımı ile yapılacağını ve sektöre 1 milyar dolar getireceğini ifade etti.



Toplam 250 milyon Euro değerinde 300-400 yat ve tekneninin sunulacağı Boat Show’a katkıda bulunan Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği’nin (DENTUR) Başkanı Alpaslan Sirkecioğlu, bir ülkenin denizcilik kültürünü belirleyen en önemli emarenin tekne malik oranı olduğunu belirtti. Sirkecioğlu, “Çin’de 71 bin bireye bir tekne, Norveç’te 6 bireye bir tekne, İtalya’da 98 bireye bir tekne; 8 bin 333 kilometre kıyı şeridi olan ülkemizde de 900 bireye bir tekne denk geliyor.” dedi.

Amaçlarını tekne malik oranını arttırmak, denizcilik kültürünü yaymak olarak açıklayan Sirkecioğlu, bu anlamda Boat Show’u önemli gördüklerini dile getirdi.