Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2014 yılını iş dünyası olarak kapattıklarını ve büyük bir sorun yaşanmadan 2015 yılına geçiş yaptıklarını söyledi. Boydak, "Yeni yılın hayırlara vesile olmasını diliyorum. 2014 yılında Türkiye'de istenen rakamlar yakalanamadı. Firmalar nezdinde de hedeflerin bir miktar gerisinde kalınmış olabilir." dedi.

KAYSO ocak ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya KAYSO meclis üyeleri, disiplin kurulu üyeleri ve meslek komitesi üyeleri katıldı. Toplantının açılışını yapan KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan, hafta sonu tüm sanayi odalarının katılımı ile gerçekleştirilen imalat sektörü istişare toplantısına katıldıklarını açıklayarak, meclis üyelerine toplantının detayları hakkında bilgiler verdi. Okandan, toplantıda sanayi yatırımlarının yeniden yapılandırılması konusunun görüşüldüğünü ve KAYSO olarak bu yapılandırmanın 01 Ocak’tan itibaren geçerli olması konusunda teklif sunduklarını, kar dağıtımındaki stopajın düşürülmesi, sözleşmelerdeki damga vergisinin indirilmesi ve ham maddede bulunan vergilerin ürünlerde bulunmaması konularını da dile getirdiklerini ve gündemde yer aldığını söyledi.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO)Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2014 yılını iş dünyası olarak kapattıklarını ve büyük bir sorun yaşanmadan 2015 yılına geçiş yaptıklarını belirterek, yeni yılın hayırlara vesile olması temennisinde bulundu. Boydak, 2014 yılında Türkiye’nin istediği rakamları yakalayamadığını, firmalar nezdinde de hedeflerin bir miktar gerisinde kalınmış olabileceğini ancak sanayiciliğin uzun bir yolculuk olduğunu, hedeflerini bu sene gerçekleştirmek üzere daha gayretli bir şekilde çalışacaklarını kaydetti. Boydak, hem Kayseri’nin hem de Türkiye’nin kalkınmasına katkı sağlama gayretinde olduklarını söyledi. İhracatta ve büyümede pozitif rakamlarla devam ediyor olmalarını önemsediklerini açıklayan Boydak, bunun sürdürülebilir büyümenin yakalanması adına gerekli olduğunu ve bir gösterge olduğunu dile getirdi.

Sanayiciliğin meşakkatli bir iş olduğunu ancak buna razı olduklarını ifade eden Boydak, "Öncelikli hedefimiz sürdürülebilir bir şekilde firmalarımızın devam etmesini sağlayacak imkanları sağlamaktır. Tabi ki bunun yolu da karlı bir şekilde çalışmaktan geçiyor. Rekabetçi anlayışımızı da hiçbir zaman unutmadan var gücümüzle piyasalarda öne çıkma gayretinde olmamız gerekiyor. Firmalarımızın piyasalara sundukları ürünler ya da hizmetlerin kalitesi ile müşterilerini memnun etmeleri, ürünlerinin arkasında olmaları ve markaların piyasalarda güvenilir marka olma özelliklerini devam ettirmeleri, firmalarımızın sürdürülebilirlikleri açısından son derece önemlidir." dedi

2015 yılında Kayserili sanayiciler olarak kalite ve verimlilik anlayışının üzerinde biraz daha fazla durmaları gerektiğini çünkü rekabet şartlarının çok ağır olduğunu ve maliyetlerin her geçen gün enflasyonun daha üzerinde arttığını ifade eden Boydak, bu konuda gelişmiş ülkelerle kendilerini kıyasladıkları zaman Türk işletmelerinin alacağı daha çok mesafeler olduğunu, sanayicilerin bunun bilincinde olmaları gerektiğini söyledi. İşletmelerdeki verimlilik hususunu ciddi bir şekilde irdelemeleri gerektiğini belirten Boydak, şunları ekledi: "İşimizi aynı ekip ve ekipmanlarla daha fazla nasıl artırabiliriz ya da küçük takviyelerle kapasitemizi daha nasıl yukarılara taşıyabiliriz gibi konular üzerinde ciddi bir şekilde durmamız gerekiyor ki rekabette geri kalmayalım. Kayseri’nin rekabette öncülüğünü işletmelerimizin karlılıklarını yukarıya taşıyarak görmüş olacağız. İşletmelerimiz karlı hale geldikçe firmalarımızı uluslar arası arenaya taşımış olacağız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Genel olarak etkinlik ve verimlilik konusunda daha çok mesafe almamız gerektiğini açıkça ifade etmemiz lazım. Sadece üretim verimliğini değil, işletmelerimizde kullandığımız makine ekipmandan tutun da idaredeki arkadaşlarımızın verimliğine kadar dikkat etmemiz gerekiyor. İnovasyon konusuna da dikkat ederek firmalarımızı daha yukarılara taşımanın yollarını aramamız lazım."