Boyner Grup’un, Altınyıldız, Ay Marka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerinin sahibi olan halka açık şirketi Boyner Tekstil ve Perakende Yatırımları AŞ, özkaynaklarını 885 milyon TL artırma kararı aldı. Mevcut hissadarların rüçhan haklarının kısıtlanması yolu ile yapılacak sermaye artışının tamamı, dünyanın önde gelen moda ve perakende sektörü yatırımcılarından Katar merkezli 'Mayhoola for Investments' fonu tarafından karşılanacak. Daha önce İtalyan moda devi Valentino’yu satın alan 'Mayhoola for Investments', Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ’de yüzde 30,7 paya sahip olacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Altınyıldız, AyMarka, Beymen ve Boyner Büyük Mağazacılık şirketlerini bünyesinde konsolide eden Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ (BOYP), özkaynaklarını 885 milyon TL artırma kararı aldı. Mevcut hissedarların rüçhan haklarının kısıtlanması yöntemiyle yapılacak sermaye artışına 'Mayhoola for Investments' tek yatırımcı olarak katılacak ve bu yatırım sonucunda BOYP’da yüzde 30,7 oranında hissenin sahibi olacak. Mayhoola’nın bu yatırımında danışmanlığını Katar’ın önde gelen yatırım bankalarından QInvest LLC yaptı.

Boyner Grup son 3 yılda YKM’nin yüzde 100’ünü, Boyner Büyük Mağazacılık hisselerinin yüzde 67’sini ve Beymen’in yüzde 50’sini satın aldı. Sermaye artışının SPK ve ilgili diğer kurumlarca onayının sonrasında Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları’nın BİST’te halihazırda işlem gören hisselerinin oranı yüzde 14,5 olacak.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Cem Boyner ortaklık hakkında, "Grubumuz 3 yıl önce belirlediğimiz uzun vadeli stratejisini sistematik bir şekilde uyguluyor. 'Mayhoola for Investments' ortaklığı ile özkaynak yapımızı güçlü büyüme hedeflerimizi destekleyecek hale getirdik. Ortaklığımızın perakende şirketlerimizin Türkiye’deki lider konumlarını güçlendirirken, uluslararası yatırımlar açısından da gelecek stratejilerimize büyük katkı sunacağına inanıyorum. 2015 ve sonrası sektörümüz için heyecan verici yıllar olacak. Müşterilerimizden aldığımız ilham ve güçlenen finansal yapımızla yeni nesil perakendede dünyaya örnek olacak ve ses getirecek yatırımlar planlıyoruz." dedi.