Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’e çalışma ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, BTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu (YDYO) Müdürü Okt. Murat Bayrak da hazır bulundu.

Genel Sekreter Değirmenci tarafından gerçekleştirilen ziyaret, BTÜ ve BEBKA’nın birlikte yürüttüğü projelerin genel değerlendirilmesi ile başladı. Geçtiğimiz yıl BTÜ akademisyenlerinden Doç. Dr. Deniz Uzunsoy ve Yrd. Doç. Dr. Halit Levent Hoşgun tarafından hazırlanan proje sonrasında, her iki kurum arasında imzalanan protokolle Bursa’ya kazandırılan, Kauçuk ve Plastik Test Analiz Merkezi’nin faaliyet alanlarının geliştirilmesi de ziyarette konuşuldu.

BEBKA’nın bu yıl çağrı yaptığı veya yapması muhtemel proje konularının da ele alınmasıyla devam eden ziyarette, BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, “Kazanımların artarak devamı için BEBKA olarak, üniversite ortaklı yeni projelere olumlu bakıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Arif Karademir ise “BEBKA ile birlikte hazırladığımız ve ülkemizin kalkınmasına yönelik, nitelikli projelerimizi sayısal olarak artırmak için işbirliği içerisindeyiz. BEBKA ile de yapmak istediğimiz birçok projeyi aşamalı olarak hayata geçirmek istiyoruz.” şeklide konuştu.