Mikrokredi projesinden faydalanan 15 kadın, kendilerine tahsis edilen çarşının da patronu oldu.

Türkiye'de 2003'ten bu yana uygulanan ve birçok girişimci kadına olanak sağlayan mikrokredi projesi, Kahramanmaraş'ta da başarılı şekilde sürdürülüyor.

Valilik, belediye ve sivil toplum kuruluşlarının finansman desteğinde bulunduğu proje sayesinde kredi kullanan kadınlar, aldıkları küçük meblağlarla açtıkları iş yerlerinde hem aile bütçelerine hem de istihdama katkı sağlıyor.

Kahramanmaraş Belediyesince Yunus Emre Mahallesi'nde semt pazarı olarak yaptırılan ancak daha sonra girişimci kadınların kullanımına sunulan çarşıda 15 iş yeri bulunuyor.

Gıdadan örgü kıyafete, oyuncaktan eşarba farklı ürünlerin satıldığı çarşı, vatandaşların da ilgisini çekiyor.

Girişimci Arife Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, mikrokredi uygulamasından 600 lira alarak işe başladığını daha sonra ise kendi işini kurduğunu belirtti.  Çarşıda el işi, giyim, gıda gibi malzemeleri sattıklarını aktaran Çam, şunları kaydetti:

"İşlerimiz çok iyi ve haftanın dört günü buradayız. Zaman zaman satışlarımız düşse de halimizden memnunuz. Evde oturan ve özellikle çocuğu olmayan kadınların bu imkandan faydalanmalarını istiyoruz. Biz burada kendi işimizin patronu olduk."

Fatma Yardımumar da kadınların iş hayatına girerek ekonomiye katkı sağlaması gerektiğine işaret etti.

Ayşe Hancı ise proje sayesinde artık eşinden harçlık istemediğini, evin birçok ihtiyacını kendisinin karşıladığını vurguladı.