Yaklaşan Ramazan bayramı, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimini harekete geçirdi. Bayram alışverişlerini esnaf sanatkarlara yönlendirmek için afiş ve broşürler hazırlattıran oda yöneticileri, tüketicilere bayram ihtiyaçlarını esnaftan temin etmeleri çağrısında bulundu.

Türkiye’nin genel seçimlerden yeni çıktığını hatırlatan Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turan Yazgan, “Seçimlerin öncesinde ve sonrasında piyasalara hakim olan durgunluk en fazla üyelerimizi olumsuz yönde etkiledi. Seçim öncesi beklenen hareketlilik yaşanmadı. Seçim sonrası oluşan belirsizlik de insanları tedbirli olmaya, ihtiyacı dışında harcama yapmamaya zorluyor. Bu durum da halkın içinde yaşayan ve doğrudan halka mal ve hizmet sunan esnaf sanatkarları mağdur ediyor.” dedi. Ramazan bayramının piyasaları hareketlendirmesini beklediklerini kaydeden Yazgan, şunları söyledi: “Bu noktada Bucalıların üyelerimize destek olmasını, alışverişlerini bizden yapmalarını istiyoruz. Unutmayalım ki esnaflar bu toplumun vaz geçilmezi, çimentosu, yapı taşı. Herkesin etrafında, ailesi içinde, dostları içinde esnaflık yapan mutlaka vardır. Türk toplumunda yardımlaşma paylaşma geleneği aileden başlar. İçinizde yaşayan her birimizin dostu veya akrabası olan küçük işletme sahiplerini destekleyelim, Onlar mutlu olursa, toplum da mutlu olur.”

‘ESNAFTAN ALIN KAZANÇLI ÇIKIN’

Esnaftan alışverişin ülke ekonomisinin menfaatleri icabı olduğunu da ifade eden Yazgan, ekonomik ve taze ürün satan esnaftan alışveriş yapanların kazançlı çıkacağını dile getirdi. Raflarında ağırlıklı olarak ithal ürün satan büyük marketler yerine, daha düşük maliyetlerle daha sağlıklı ürünler sunan ve çoğunlukla yerli ürün satan esnaf sanatkarların tercih edilmesini isteyen Yazgan, “Yabancı sermayeli AVM’ler kazancını kendi ülkesine aktarıyor, ayrıca en ucuz ürünü dünyanın öbür ucundan getirip rafına koyuyor. Biz de sürekli yurtdışına sıcak para akışını körükleyeceğimize, harcamalarımızı kendi dostumuz, akrabamız esnafımızdan yapalım, onlar da kazancını yine yurtiçinde harcasın, piyasaları hareketlendirsin. Bucalı esnaftan alışveriş yaptığınızda o üyemiz parasını yine Buca’da, İzmir’de, Türkiye’de harcayacak. Bu şekilde yerli üreticiler ve ekonomimiz de kazançlı çıkacaktır.” diye konuştu.

Esnaftan alışverişi özendiren broşür ve afiş hazırlattıklarını aktaran Yazgan, “Bu broşürleri ilçemizin en işlek caddelerinde halka dağıtacağız. Yine kalabalık merkezlerde işyerlerimize afişlerimizi asacağız. Sevgi, kardeşlik ve hoşgörü ayında bu toplumsal dayanışmaya hepimiz katkı koymalıyız. Bucalıları içimizden biri olan esnafımıza destek olmaya, sahip çıkmaya çağırıyorum.” ifadelerini kullandı.