Almanya'nın güneyindeki Königsee Gölü’nde geçtiğimiz günlerde bulunan 500 gramlık külçe altın hakkında polis yeni bilgiler paylaştı. Silinmesine rağmen külçe altının seri numarasını tekrar bulan polis, külçe altının kayıp olarak kayıtlara geçmediğini bildirdi. Bu nedenle polis, altının çalıntı olmadığını duyurdu. Altının seri numarasını, altına sahip çıkmak isteyenler olabileceği gerekçesiyle açıklamayan polis, 16 bin Euro değerindeki altına şimdiye kadar beş kişinin kayıp başvurusunda bulunduğunu haber verdi.

Altının belki de miras davası nedeniyle göle atılmış olabileceği üzerinde duruluyor. Külçe altın üzerindeki yazıdan altının nerede imal edildiğini tespit eden polis, her ne kadar altının sahibine ulaşamasa da gölde Nazi dönemine ait altında olduğu iddialarının boş olduğunu ortaya çıkardı.

Söz konusu altın imalathanesinde 1945 öncesinde 500 gramlık altın üretimi yapılmamış. Altın bulunduktan sonraki 6 ay içinde altının gerçek sahibi ortaya çıkmazsa, külçe altının onu bulan 16 yaşındaki kıza verileceği bildirildi.