Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Türkiye'nin iş makineleri üretiminin önemli kuruluşlarından biri olan Sanko Makina yetkililerini makamında kabul ederek, birlikte geliştirebilecekleri yerli işbirliği modellerine her zaman hazır olduklarını söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sanko Makina Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı ve Adana Bölge Müdürü Polat Güler'i makamında kabul etti. Türk makine sanayisinin pozitif ayrımcılığa ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Başkan Hüseyin Sözlü, "Yerli üretimi her zaman destekledik ve destekleyeceğiz. Bizim bu konudaki duruşumuz her zaman nettir. Türkiye'nin parası Türkiye'de kalsın. Umarım işbirliğimiz gelişir." dedi. Son günlerde artan terör olaylarına da değinen Başkan Hüseyin Sözlü, "Teröre karşı iş dünyası da yıkıcı olmamak kaydıyla cesur çıkışlar yapmalı. Sonuçta her şey memleketimiz için." diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediyesi'ne hizmet vermekten her zaman gurur duyacaklarını vurgulayan Sanko Makina Genel Müdür Yardımcısı Aydın Karlı da şunları kaydetti: "Uygun olduğunuz bir zaman diliminde fabrikamızı da onurlandırırsanız seviniriz. Adana Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmaya her zaman hazırız."