Türkiye’nin yassı çelik ve çelik boru üreticisi Tosyalı Holding’in Cezayir’deki yatırımları 2 milyar dolara ulaşıyor. 30 ayda tamamlanması planlanan yeni yatırımlarla, Cezayir'de yıllık 1.6 milyon ton olan çelik üretiminin, 4 milyon tona çıkması hedefleniyor.

Cezayir’in en büyük demir-çelik üreticisi ve en büyük yatırımcısı olan Tosyalı Holding’in, Oran’da bulunan yeni filmaşin ve ticari profil fabrikasının açılış töreni Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal’in katılımı ile gerçekleşirken, aynı gün yeni Entegre ‘DRI’ Demir Çelik Tesisi’nin temel atma töreni de yapıldı.

2013 yılında 500 milyon dolarlık yatırımla Cezayir’de demir-çelik üretimine başlayan Tosyalı Holding, ülkedeki yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. 250 milyon dolarlık ek yatırımla hayata geçirilen ve 15 ayda tamamlanan 2. etapta, filmaşin ve ticari profil üretimi gerçekleşecek. Özellikle KOBİ’leri desteklemeyi hedefleyen yeni tesisin yıllık kapasitesi 700 bin ton olacak ve Cezayir’in tüm ithalatını ikame edecek.

1.3 milyar dolara ulaşan 3. etap yatırımları sonucunda ise, Tosyalı Holding’in ülkedeki yatırımları 2 milyar doları aşmış olacak. İlk iki tesiste hurdadan çelik elde edilirken, yeni Entegre ‘DRI’ tesisinde demir madeninden çelik üretilecek. Bu sayede maliyetler de azaltılmış olacak.

Yeni filmaşin ve ticari profil üretim fabrikasının açılışı ile yeni entegre 'DRI' Demir Çelik Tesisi’nin temel atma töreni 17 Haziran tarihinde Cezayir Basbakanı Abdelmalek Sellal’in katılımı ile gerçekleşti. Cezayir Başbakanı Abdelmalek Sellal, burada yaptığı açıklamada, Tosyalı Holding’in Cezayir’deki yatırımlarından duyduğunu memnuniyeti dile getirdi ve yatırımlara ara vermeden aynı hızla devam edilmesini talep etti.

30 ayda tamamlanması planlanan yeni yatırımlarının sonunda, yıllık 1.6 milyon ton olan çelik üretimi, 4 milyon tona çıkacak.