Bursa 13. Tarım Fuarı’na katılan çiftçi kadınlar, hem ürünlerini tanıttı hem de Tarım Bakanlığı yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

TÜYAP Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen tarım fuarı devam ediyor. Dünya Kadın Çiftçiler Günü münasebetiyle Bursalı kadın çiftiler, Tarım Bakanlığı standında buluşarak ürünlerini tanıttı. Üneten kadınlar başta doğal gıda ürünleri olmak üzere el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi. Kadınlar ayrıca sıkıntılarını dile getirdi.

Kadınlar adına konuşan Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Sermin Cakalıoğlu, “Bursa Üreten Kadın Dernekleri Federasyonu olarak Gıda ve Tarım Fuarı'nda yer alıyoruz. Ürünlerimizi tanıtmak ve köylerimizdeki kadınlarımızın yaptığı doğan ürünleri tüm halkımıza göstermek için buradayız. Ürün olarak tarhana, salça, reçel, erişte gibi ürünlerle el işleri, danteller, yelekler gibi el emeği ürünlerimizi getirdik.” dedi.

Görükle Kadın Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Seher Çavuşoğlu ise yapılan etkinlikten memnuniyetini dile getirirken, “Bugün ürünlerimizin tanıtımı yapacağız, ayrıca kadınlar olarak neler yaptıklarımızı göstereceğiz.” ifadesini kullandı.