Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) sınavında Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Ortaokulu'nun 5 öğrencisi soruların tamamını doğru cevapladı.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde eğitim veren Özel Ahi Ortaokulu'nun 8. sınıf öğrencilerinden Taha Emir Gökçegöz, İdil İlhan, Ayşegül Dellal, Türker Subaşı ve M. Emin Okur tüm soruları doğru cevapladı ve tam puan aldı. 3 öğrenci de 120 soruda sadece 1 soruya yanlış cevap verdi. Ayrıca Türkçede 15 öğrenci, Matematik’te 14 öğrenci, Fen’de 16 öğrenci, İngilizce’de 18 öğrenci, TC İnkilap Tarihi’nde 12 öğrenci ve Din Kültürü dersinde de 54 öğrenci tüm soruları doğru cevapladı.

Okul tarafından dereceye giren öğrencilere ödül töreni düzenlendi. Ümit Eğitim Kurumları Özel Ahi Ortaokulu Müdürü Arslan Cömert törende yaptığı konuşmada, "Son TEOG sınavında 5 öğrencimiz tüm sorulara doğru cevap verdi. 3 öğrencimiz de 1 yanlış cevap verdi. 8. sınıflarda 71 öğrencimiz var. Yaklaşık 30 öğrencimiz bu sonuçlara göre Fen Lisesi kazanabilecek durumda. Sistemler değişse de yeni sisteme en hızlı uyum sağlayan kurumlar içerisinde yer almaktayız. Mevcut sınav sonuçlarımız da bunun bir göstergesidir. Hiçbir başarı tesadüfî değildir. Ümit Eğitim Kurumları olarak eğitimcilerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimizle çok geniş bir aile olduğumuzu düşünüyorum. Öğrencilerimiz ayrıca sistemli çalışıyorlar. Başarılarımızda emeği geçen yönetim kurulumuzu, tüm okul personelimizi, öğrencilerimizi, velilerimizi canı gönülden tebrik ediyorum." dedi.