Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ve Balıkesir-Bursa Pankobirlik Başkanı Hasan Karahasanoğlu, "Bayrama kısa bir süre kalmasına rağmen icmalleri yapılan tarımsal ve hayvancılık desteklemelerinin ödenmemesi çiftçilerin Ramazan Bayramı'nı boynu bükük bir şekilde geçirmesine yol açacak." dedi.

Her iki başkan konuyla ilgili ortak açıklama yaptı. Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, "Emekli maaşlarının gününden önce ödenmesi ne kadar memnuniyet yarattı ise çiftçilerin hak ettikleri fark ödemeleri alışılan tarihlerin geçmesine rağmen ödenmemesi şaşkınlık ve üzüntü ile karşılanmıştır." dedi. Karaca, ortak açıklamada şunları dile getirdi: "Bilhassa hasadı biten buğday ve hasadı yaklaşan Mısır ürününün 2014 yılı fark ödemelerinin yapılmaması nasıl izah edilebilir? Türkiye, Yunanistan'ın durumuna düşmedi ise bunda Türk çiftçi ve hayvancısının büyük bir özveri ile her türlü imkansızlıklara karşın, yüksek teknoloji kullanarak yaptıkları üretimin büyük bir rolü var. Tarımsal ve hayvansal desteğin amacı her yıl artan girdi fiyatları ile boğuşan çiftçinin yükünü bir nebze olsun azaltmak değil midir? Çiftçi bütün masraflarını yaparak zar zor üretimini yaptıktan sonra verilen desteğin ne faydası olabilir? İlçemizdeki çiftçi ve hayvancılarımız girdilerinin yüzde 80'ini Pankobirlik ve Tarım Kredi kooperatiflerinden temin edemese (bir miktarda salça fabrikaları) Türkiye'nin en verimli topraklarına ve en donanımlı çiftçisine sahip olan Karacabey'deki tarlalar ve damlar boş kalır, tarım ve hayvancılık çoktan sürdürülebilir olmaktan çıkardı."

Milletin görevini yerine getirdiğini söyleyen Karaca, erken veya tekrar seçim istemediklerini belirtti. Karaca, Bursa ve bölge milletvekillerinden 24 saat çalışan çiftçilerin sorunlarına eğilmelerini ve acilen destek paralarının ödenmesi gerektiğine vurgu yaptı.