İzmir’de 25 yıldır faaliyet gösteren Moda, Tekstil ve Konfeksiyoncular Sitesi’nde (MTK) düzenlenen kurslarda 40 ev kadını, Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Fakültesi öğretim üyelerinden dikiş makinesi operatörlüğünü öğrenecek. Altı hafta sürecek eğitim neticesinde kursiyerler, bir ay da stajın ardından fabrikalarda istihdam edilecek.

MTK Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende MTK, Ege Üniversitesi ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle düzenlenecek meslek edindirme kursunun protokolü imzalandı. Törene Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süheyda Atalay, MTK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Sadi Doğan, Ege Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Mukadder Özden, BEGOS Müteşebbis Heyeti Başkanı Nedim Örün, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Emre Kızılgüneşler, site üyeleri ve kursiyerler katıldı.

‘ÜLKE İÇİN KADINLARIN İSTİHDAMI ÖNEMLİ’

Törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Doğan, kalkınmış bir Türkiye geleceğinin, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçtiğini, bunun da özellikle kadınların her alanda mesleki eğitimleri sayesinde olabileceğini söyledi. Üniversiteye gidemeyen veya yeterince okuma fırsatı bulamamış gençlerin, mesleki eğitim kursları vasıtasıyla teknik bilgi ve becerilere sahip olabileceğini ifade eden Doğan, böylelikle yetiştirilecek olan nitelikli işgücünün. ekonomiye kazandırılmasının da sağlanabileceğini dile getirdi.

‘EN BÜYÜK İHTİYAÇ ARA ELEMAN’

MTK Sitesi’nde yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edildiğini ancak hala eğitilmiş ara eleman açığı olduğunu aktaran Doğan, “Bu ihtiyaçtan kaynaklanan açığı biraz olsun kapatabilmek için sitemizde açılan meslek edindirme kursuna destek veren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve Ege Üniversitesi Rektörü Candeğer Yılmaz’a teşekkürlerimizi sunuyorum.” diye konuştu. Başkan Atila da böyle güzel bir projeye destek verdikleri için mutlu olduklarını ifade ederken Dekan Atalay, üniversite sanayi işbirliğine her zaman sıcak baktıklarını söyledi.