Yozgat’ta 9 gün önce doğalgaz sayacının camı kırılan vatandaşa ilgili dağıtım şirketi tarafından 1.200 TL ceza kesildi.

Yozgat’ta Asım Çelikel isimli vatandaş, 9 gün önce doğalgaz saycının camının kırıldığını fark ederek, doğalgaz dağıtım şirketine sayacın değiştirilmesi için müracaat etti. Dağıtım şirketinin kendisine kaçak kullanım işlemi uygulayarak 1.200 lira para cezası kestiğini söyleyen Çelikel, "Sayacın camı, muhtemelen o gün apartmanda bir ev taşınması gerçekleşmişti, taşınan malzemenin çapması sonucu doğalgaz sayacının camı çatlamış. Ben de dağıtım şirketine müracaat ederek sayacın değiştirilmesini istedim. Ancak dağıtım şirketi yetkilileri bunu kaçak kullanım olarak değerlendiriyor ve bana 1.200 lira ceza kesiyor. Ben doğalgaz faturalarını düzenli bir şekilde ödüyorum ve en son faturamı da olaydan bir hafta önce ödedim." dedi.

Kış günü 9 gündür doğalgazının olmadığını ve 8 aylık çocuüu ile soğukta kaldıklarını ifade eden Çelikel, "İki çocuğum var ve birisi 8 aylık soğukta kaldık. Haksız yere bana ceza kesiyorlar. Diğer faturalarım düzenli bir şekilde ödenmiş, sayacın camının kırıldığını ben kendim söyledim. Kaçak kullansam, kendim neden gidip bildireyim. Doğalgaz Dağıtım Şirket Müdürü, ‘bizim kurallarımız bütün kuralların üzerindedir’ diyerek benimle dalga geçti. Benimle ne tür bir şahsi meselesi var bilmiyorum. Evimde 8 aylık bebeğim var, bizi hem mağdur ettiler, hem de doğalgaz hırsızı yaptılar. Kendilerinden davacı oldum ve konuyu adliyeye intikal ettirdim. Buna adaletin en iyi şekilde kararı vereceğine inanıyorum. Çünkü ilgili firma bana önce 1.200 lira, ardından 900 lira, sonra ise 600 liraya kadar cezada indirim yaparak ödememi istedi, bense kabul etmedim." diye konuştu.

DAĞITIM ŞİRKETİNDEN AÇIKLAMA

Sürmeligaz Dağıtım Şirket Müdürü Mehmet Yılmazsoy, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Asım Çelikel isimli abonenin, sayaç okuma personeline, "eşya taşırken sayacımın camı çatladı, ilgilenebilir misin" dediğini belirtmesi üzerine söz konusu adrese gidildiğini ifade etti. TR0806600000029096 seri numaralı sayacın numaratörünü koruyan sert plastiğin, bıçak benzeri cisimle zorla söküldüğü ve numaratöre tel benzeri bir cismin sokularak dönmesinin engellendiğini bildiren Yılmazsoy, doğalgazın faturalandırılmadan bedelsiz olarak 'kaçak' kullanıldığının görüldüğünü kaydetti. Sözkonusu sayacın sıradan darbe ile (çekiç dahi) bu hale gelmesinin mümkün olmadığını savunan Yılmazsoy, açıklamasında şu ifadelere verdi: "Kaldı ki içerisinde tel benzeri cisim mevcuttur. Mevcut haliyle ne kadar süredir bedelsiz olarak kullanıldığı anlaşılmamaktadır. Sayacın hukuki sorumluluğu müşteriye ait olduğundan dolayı bu müdahale ve tahribatın abone tarafından gerçekleştirildiğini düşünüyoruz. Bizim muhatabımız sözleşme ile sabit olarak kullanıcı Asım Çelikel isimli şahıstır. Mülkiyeti bize ait olan kullanımını sözleşme ile Asım Çelikel’e zimmetlemiş olduğumuz TR0806600000029096 seri numaralı üzerinde 09251 sayı endeksli Sürmeligaz şirketine ait olan doğalgaz sayacı üzerinde tahribat gerçekleştirip müdahale ederek haksız ve karşılıksız kaçak gaz kullanan ile ilgili gerekli işlem yapılacaktır."