Yozgat’ta sonbahar mevsiminin yaklaşmasıyla vatandaşlarda şimdiden kömür ihtiyacını temin etme yoluna gidiyor. Kömürcü esnafı, döviz fiyatlarındaki artışın kömür fiyatlarına da yansıdığını belirtiyor.

Yozgat’ta yaklaşık 30 yıldır kömür ticareti üzerine faaliyetini sürdüren Öz Bozkurt Kömür sahibi Haşim Bozkurt, döviz kurundaki artışın kömür fiyatlarına da yansıdığını belirterek, şuan 560 lira olan ithal kömür fiyatının böyle giderse 600 liraya kadar yükselebileceğini söyledi. Son günlerdeki döviz kurlarındaki artışın piyasaları olumsuz yönde etkilediğini vurgulayan Bozkurt, “İthal sobalık kömürün tonu 430 ile 440 TL arasında değişiyor, yerli kömür ise 420 TL'den satılıyor. Kaloriferlik fındık, portakal ve karpuz kömür 600 ile 700 TL arasında piyasaya sürülüyor. Odunun 20 kilo gelen bir torbası ise 9 liradan satılıyor. Dövizdeki yükseliş böyle devam ederse kömür fiyatlarında da mecburen artış yaşanıyor.” dedi.

Sonbahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte vatandaşlarda odun, kömür alma telaşı başladığını ifade eden Bozkurt, vatandaşların, kömür fiyatının zamlanacağı düşüncesiyle şimdiden kömür ve odun ihtiyaçlarını karşılama yoluna gittiğini söyledi. Bozkurt, "Yaz aylarında durgun bir dönem yaşıyoruz. Fakat sonbahar aylarının yaklaşmasıyla bizlerde hareketlilik başlıyor. Geçen yıl kış mevsiminin uzun sürmesi işlerimizde oldukça yoğunluk yaşanmasına sebep oldu. Bazı vatandaşlarımız kömürün daha da zamlanacağı düşüncesi ile şimdiden kömür ihtiyacını karşıladı.” dedi.

Vatandaşların genelde ithal kömürü tercih ettiğini söyleyen Bozkurt, "Yerli kömüre göre ithal kömür biraz daha kaliteli hem yanması kolay hem de etkisi uzun süreli gidiyor. Bu yüzden ithal kömür daha fazla tercih ediliyor. Kömür alacak vatandaşlarımız olası zamlardan etkilenmemesi için şimdiden kömür ihtiyaçlarını karşılamalarını öneriyoruz.” diye konuştu.