Son yıllarda oldukça büyük bir hızla gelişen teknoloji sayesinde kamu çalışanları da işlemlerinde internet kolaylıklarından yararlanabiliyor. Özellikle de Maliye Bakanlığı’nın Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından dijital platformda hizmete açtığı e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden kamu çalışanları en güncel aya ait olan maaş bordrolarını görüntüleyebilme ve tüm ayrıntıları ile birlikte inceleyebilme fırsatına sahip olabiliyor.
 
 
Dijital platform üzerinde vatandaşın hizmetine sunulan Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü e-bordro sorgulama uygulaması kamu çalışanlarının hem en güncel aya ait olan hem de geçmiş dönemlere ait olan memur maaşı bordrolarını tüm ayrıntıları ile birlikte kolay bir şekilde görüntüleyebilme fırsatına sahip olabiliyor. Özellikle de vatandaşın çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde internete erişim sağlayabildikleri bu günlerde kamu kurumlarının online hizmet uygulamaları, kamu işlemlerinde vatandaşa oldukça önemli kolaylıklar ve avantajlar sağlıyor.
 
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından internette hizmete sunulan e-bordro sorgulama uygulaması sayesinde devlet memurlarının maaş bordrolarını online olarak görüntüleyebilme imkanına sahip olabilmelerine yardımcı oluyor. Özellikle de kamu çalışanlarının bankacılık gibi işlemleri başta olmak üzere pek çok işleminde gereksinim duyabildikleri maaş bordrosunun tüm detayları dijital platformda yer alan Maliye Bakanlığı’nın e-bordro sorgulama uygulaması ile görüntülenebiliyor.
 
Dijital platform üzerinde Maliye Bakanlığı’nın resmi web sitesi üzerinden ya da ebordro.muhasebat.gov.tr/Bordro/gen/login.htm adresinden doğrudan erişim sağlanabilen e-bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu personellerinin bazı kimlik ve memuriyet bilgilerini girmeleri gerekiyor. Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü bünyesinde dijital platform üzerinde hizmete açılan e-bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu çalışanlarının en güncel aya ait olan maaş bordrolarının yanı sıra uygulama üzerinde seçecekleri herhangi bir döneme ait olan maaş bordrolarını da tüm ayrıntıları ile birlikte kolay bir şekilde görüntüleyebilmeleri sağlanıyor.
 
E-Bordro sorgulama uygulaması üzerinde kamu çalışanlarının öncelikli olarak ‘T.C. kimlik numarası’, ‘memuriyet sicil numarası’, ‘emekli sicil numarası’, ‘yıl’, ‘ay’, ‘istihdam tipi ve ‘sayfa içerisindeki güvenlik kodu doğrulamasını’ girmeleri gerekiyor. Böylelikle hem güncel hem de geçmiş dönem maaş bordrosunu e-bordro sorgulama uygulaması üzerinden alabilme imkanına sahip olabiliyor.