İzmir'den Adana'ya ticaret ve dostluk köprüsü kurmak amacıyla 132 kişilik heyetle Adana’ya gelen Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) yönetim kurulu, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi’ni (AOSB) ziyaret etti.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanı Salih Esen, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nuri Çomu, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile çok sayıda sanayicinin katılımıyla AOSB Seyhan Salonu’nda, bölgeyi Egeli sanayicilere tanıtmak amacıyla toplantı düzenlendi.

Tanıtım filminin izlenmesinin ardından söz alan AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, kentin köklü bir sanayi kültürüne sahip olduğunu hatırlattı. Son yıllarda bölgenin istikrarlı bir büyüme gösterdiğini, son 5 yılda yüzde 100 büyüdüğünü belirten Başkan Sütçü, “Biz yönetim kurulumuzla beraber 3.dönemdir, değerli sanayicilerimizin desteğiyle görevimize devam ediyoruz. Ben de yönetim kurulu üyelerimiz de birer sanayici olduklarından sanayicinin beklentilerinin farkında ve bilincindeyiz. Hizmetlerimizi verirken sanayici gözüyle bakıyoruz." dedi.

DESTEK DEĞİL EŞİT ŞART İSTİYORUZ
EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar da her iki kentte sanayinin gelişmesine rağmen işsizliğin yüksek seviyelerde bulunmasına dikkat çekerek, bu çelişkinin giderilmesi gerektiğini kaydetti. İzmir'in sanayi tecrübesi ve gelişmiş altyapısıyla yatırıma en uygun kentlerden biri olduğunu savunan Yorgancılar şöyle devam etti: "Yerelde kalkınma hayata geçirildiği sürece Türkiye'nin önü açık. OSB'lerin planlı bir şekilde büyümesinin yolu da kümelenmeden geçiyor. Biz İzmir'de bunun örneğini plastik sektöründe hayata geçirdik. İşimiz zor, kolay değil. Türkiye’de gündem çok çabuk değişiyor, buna ayak uydurmamız zor. Bir seçim dönemine giriyoruz. Bu seçim döneminden sonra ülkemizde 4 sene seçim yaşanmayacak. Herkes işine bakacak. Bizim her ortamda söylediğimiz bir şey var; Bize, yurt dışında bulunan sanayicilerle eşit şartlarla üretim yapma imkanı sağlayın. Hangi şartta doğal gazı kullanıyorsa üretim yapıyorsa bize de o imkanı tanıyın. Para istemiyoruz. Sadece bu imkanı tanıyın bizde onların başarılarına ulaşalım.”