Cihan Et Kombinası Sorumlu Müdürü veteriner Hekim İsmet Taştekin, yaptığı açıklamada, eskiden olduğu gibi hayvancılık yapmanın tarihe karıştığını ifade ederek, artık hayvancılık sektörünün belirli kalıplarda yapılabildiğini söyledi. Kombinalarda et kesiminin neredeyse durma noktasına geldiğini kaydeden Taştekin, şunları söyledi: ''Hayvan kesimi durma noktasına geldi. Artık bölgemizden alım yapan büyük şirketler Elbistan'a gelmiyor. Anadolu'dan mal alımı olmuyor. Yurt dışından gelen et daha cazip fiyatla satılıyor. Anadolu'dan et almak büyük şirketlere pahalıya mal oluyor. Bu nedenle de piyasada et fiyatları düşüş gösteriyor. Karkas et 14 TL'den kesiliyor. Hayvan kesimi yaptıracak olanlar fiyatın 14 TL'den 18 TL'ye çıkmasını bekliyor. Kesim merkezlerinde 14 TL'den kesilen etin kilogramı marketlerde ve kasaplarda 19-23 TL arasında satılıyor. Daha fazla para kazanmak isteyen hayvancılar, yükselir umuduyla beklemeyi seçiyorlar.'' Kasaptan kıyma alacak kişileri de uyaran Taştekin, ''İçine neler karıştırılıyor bilmeden ucuz diye kıyma almak uygun olmaz. Çünkü hayvanlarda et kalitesi yerine göre değişiyor. Onun için vatandaşlar tanıdıkları ve güvendikleri kişilerden et alırlarsa daha iyi olur'' dedi.