Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Başkanı Hüseyin Yeşil, iş cinayetlerinin ve yolsuzlukların üzerine toprak atılırken, bu canların hesabını soran ve rant dağıtımına karşı toplumsal faydanın peşinde koşan TMMOB ve bağlı odaların iktidar tarafından yok edilmek istendiğini söyledi.

EMO Genel Merkez Yönetim Kurulu Adana’da toplandı. Genel Başkan Hüseyin Yeşil, Başkan Yardımcısı Bahadır Acar, Yazman Hüseyin Önder, Sayman İrfan Şenlik, yönetim kurulu üyeleri İbrahim Aksöz, Erdal Apaçık ve Abdullah Büyükışıklar, Adana Şube Başkanı Mehmet Mak ile yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile bir basın açıklaması yaptı. EMO Başkanı Hüseyin Yeşil, AKP iktidarının tüm ülkeyi yeniden dönüştürme, halka ait tüm alanları sermayeye açma, kentsel ve doğal değerleri talan etme politikalarında artık son aşamaya gelindiğini, siyasal iktidarın, hazırladığı torba yasalarla kamusal alanlara el koyma ve rant süreçlerinin önündeki son engelleri de kaldırma hazırlığında olduğunu kaydetti. Yeşil, şöyle dedi:

“AKP iktidarının gündeme getirdiği son iki torba yasa imar, yapılaşma, meslek alanları ve çalışma hayatında önemli değişiklikler getiriyor. Tabi ki bu torbanın içinde AKP’nin rant politikalarının önünde en büyük engel olarak gördüğü TMMOB de var. TMMOB ve odaları; AKP’nin kentler üzerindeki oyununa karşı durdu, 'kentsel dönüşüm' adı altında 'rantsal dönüşüme' karşı çıktı. Yayınladıkları raporlar, basın açıklamaları, açtıkları davalarla AKP’nin ormanları, kıyıları, meraları, suyumuzu, toprağımızı yağmalamasının önünde durdular. İşte bu yüzden TMMOB AKP’nin hedefinde.”

İŞ CİNAYETLERİ TOPRAKLA ÖRTÜLÜYOR

Türkiye’deki iş cinayetlerinin ve yolsuzlukların üzerine toprak atıldığını dile getiren Yeşil, “Bu canların hesabını soran ve rant dağıtımına karşı toplumsal faydanın peşinde koşan TMMOB ve bağlı odaları iktidar tarafından yok edilmek isteniyor. Önce mali denetim tehdidiyle, sonra miting meydanlarında hedef göstererek, ardından yetkilerini kısıtlayarak, TMMOB üzerinde vesayet oluşturmaya çalışan iktidar, istediğine bir türlü ulaşamayınca şimdi yasasını değiştirerek TMMOB’nin örgütlülüğünü dağıtmak, parçalanmış bir yapıyla ülkemizin mühendis ve mimarlarının toplumdan yana gür sesini kesmek istiyor. Ancak bilinmelidir ki mühendis, mimar, şehir plancıları ve meslek örgütleri ülke, kamu, halk, meslek, meslektaş yararı bütünlüğündeki mücadelesini sürdürecek, AKP gericiliği, piyasacılığına ve diktasına teslim olmayacaktır.” diye konuştu.