Şirket evlilikleri isim değişikliklerini de beraberinde getiriyor. Geçen yıl Multi ve Qubicon şiketlerinin birleşerek Multi Turkey'i oluşturmalarının ardından,Qubicon portföyünde yer alan Erzurum AVM'de Forum ailesine katılarak Forum Erzurum adını aldı.

Hollandalı dev gayrimenkul şirketi Redevco Türkiye'deki ikinci AVM'sini 2011 yılında Erzurum'da açmıştı. Türk ve Hollanda'lı şirketlerin geçen yıl birleşmesinin ardından firmanın ülke genelindeki 14 AVM'sinin isminin başına 'Forum' ibaresi getirildi. Forum AVM İşletme Müdürü Ahmet Çakmak ile AVM eski Müdürü Kemal Ünal, AVM'deki bir kebap salonunda isim değişikliğiyle ilgili ortak basın toplantısı düzenledi. Çakmak, şirketlerin birleşmesiyle birlikte Erzurum'a daha farklı dünya markalarının gelmesinin beklendiğini ifade etti. Çakmak, AVM yönetiminde herhangi bir değişikliğin olmayacağını kaydetti. Forum AVM'lerin bulundukları şehre marka değeri kazandırdığını belirten Ahmet Çakmak, "Forum Alışveriş Merkezleri 'Forum' çatısı altında bulundukları şehre değer katıyor. Erzurum AVM'nin ismi de bu nedenle Forum Erzurum olarak değişti. AVM olarak sunduğumuz alış veriş ortamı ve seçkin marka karmasının yanı sıra eğlence konsepti ve düzenlendiği etkinliklerle adeta bir yaşam merkezi olarak faaliyet göstermektedir." dedi.

8 MİLYON ZİYARETÇİ İLE REKOR KIRILDI

Forum Diyarbakır Müdürlüğü görevine ataması yapılan ve 5 yıldır Erzurum AVM Müdürlüğü görevini Çakmak'a devreden Kemal Ünal, geçen yıl 7 milyon 800 bin kişinin AVM'yi ziyaret ettiğini dile getirdi. Yaklaşık 200 milyon TL cironun gerçekleştirildiğinin ve bunun da hedeflerinin gerçekleştirilmesi anlamına geldiğine dikkat çeken Ünal, "Bölgenin en büyük AVM'si olmamız nedeniyle geçen yılki hedeflerimizi yakalamanın sevincini yaşıyoruz. 7 milyon 800 bin ziyaretçimiz geçen yıl geldi. 2015'de bu rakamın 8 milyona ulaşmasını ve AVM'deki işletmelerin tamamın da 220 milyon TL ciro yapmasını beklemekteyiz. Komşu ülkelerde ve komşu şehirlerden AVM'ye ziyaretçilerin çoğu hafta sonu tatilinde geliyor." diye konuştu.