Teknosa’nın, kadınları bilgisayar ve internet dünyası ile tanıştırmak için başlattığı 'Kadın İçin Teknoloji' bilgisayar eğitimleri, Gaziantep mezunlarını verdi. Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman, eğitim alan kadınlara başarı belgelerini takdim etti.

Teknosa’nın 2007’de başlattığı Kadın İçin Teknoloji Projesi mezunlarını vermeye başladı. Kadınların temel bilgisayar kavramları, programları, internete giriş, e-posta gönderimi ve birçok alanda teknolojinin sunduğu olanaklardan yararlanmasını sağlayan proje kapsamında 14 binden fazla kadın eğitim aldı. Gaziantep’teki mezuniyet töreninde Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman katıldı. Eğitimli kadının işgücüne katılımının gerekliliğine vurgu yapan Güler Sabancı, “Toplumsal gelişmenin en önemli göstergelerinden biri teknolojiye yakın olmak. Proje kapsamında kadınlarımıza farklı bir pencere açmayı ve teknoloji okuryazarlığını arttırmayı amaçlıyoruz. Bugüne kadar 54 ilde 14 binin üzerinde kadın mezun oldu. Gaziantepli cesur kadınlarımızı vermiş oldukları ilgiden dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

Teknosa Genel Müdürü Necil Oyman ise proje kapsamında sektörde sadece ticari amaçlı değil, birçok sosyal sorumluluk projesinde öncülük etmeye devam edeceklerini kaydetti. Açıklamaların ardından proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere mezuniyet diplomaları verildi.