Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Maliye Bakanlığı önümüzdeki eğitim sezonu için bin gence meslek eğitimi yeri açtı. KRV Maliye Bakanı Norbert Walter-Borjans, 2016 yılı için yeni nesil elemanlar yetiştirmeye devam ettiklerini belirterek, "İlgili ve üretken gençlere gelecek garantili, çok yönlü, gelişme ve yükselme imkanı sunan meslek sunuyoruz." dedi. Borjans ayrıca bu mesleği bitirenlerin bir maliye ekibin de memur olarak başlayıp dış mali kontrolcü, vergi kontrolcüsü veya IT uzmanlığına kadar geniş yelpazede çalışabileceklerine dikkat çekti.

Eyaletin genelindeki maliye dairelerinde meslek eğitimi görecek gençler iki kategoride olacak. Birinci gurup yüksek memuriyet sınıfında bakanlık 617 genç istihdam edecek. Bu kategorideki gençler bir taraftan maliye dairelerinde pratik eğitim görecek, diğer taraftan haftanın belli günlerinde de üniversiteye gidecekler. Eğitimin sonunda üniversiteden ‘Diplom-Finanzwirt, Maliye Uzmanı’ diploması alacaklar. Buraya ilgi duyan gençler KRV’deki Schloss Nordkirchen Fachhochschule’de okuyacakları için Abitur diploması şartı konulmuş.

Buradaki eğitim üç yıl sürecek. İkinci kategoride ise orta dereceli maliye memuru olarak meslek eğitimi var. Orta dereceli memur eğitimi için Fachoberschulreife (Fachabitur) veya dengi diploma istenirken eğitimi yine üç yıl sürecek.Bakanlık yine eyalet genelindeki çeşitli illerdeki maliye dairelerinde çalışmak üzere bu kategori için 360 genç alacak. Her iki kategoride de gençler daha eğitime başladıkları andan itibaren aylık bin Euro alacaklar. Bu miktar, BaföG’ten alınandan daha yüksek.