Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, gelinlik fuarı ve hazır giyim sektörünü Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi üyelerine değerlendirdi. Özden, hazır giyim ihracatında kilo başına 24 dolar seviyesinde olan gelirin, gelinlikte 100 dolara yükseldiğini belirterek sektörün önemine dikkat çekti.

EGSD Başkanı Özden, EMD İzmir Şubesi üyeleriyle biraraya geldi. Toplantıya EMD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Hicran Özdamar, 6. Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı, ikinci Elif Özkan ve üçüncü Neslihan Biri de katıldı. IF Wedding Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı’nın sektör için büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Özden, “Bu yıl fuarı dokuzuncu kez yaptık ve fuarın Türkiye ekonomisi açısından son derece önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Dünya ve Türkiye’de imzaya dönüşen fuarın, sektörün tüm kesimleri tarafından tercih edildiğine şahit olduk.” dedi.

GELİNLİK FUARININ ZİYARETÇİ SAYISI ARTTI

Dünyada yaşanan olumsuz ekonomik ve siyasi gelişmelere rağmen fuara 70 ülke ve Türkiye genelinden katılımlar olduğunu aktaran Özden, şunları kaydetti: “Ziyaretçi sayımızı arttırdığımız gibi müşteri pazarımız da gelişti. İç pazar alıcıları fuara ilgi gösterdi. Bu fuar, aynı dönemde İstanbul’da düzenlenen iç giyim fuarını da vurdu. Bu da İzmir’in etkisinin ve potansiyelinin görülmesi açısından önemli. Firmalar, alımlarını yapmadan önce mutlaka fuarı ziyaret etti.”
2016 yılında Fuar İzmir’de iki fuar düzenleyeceklerini duyuran Mukadder Özden, katılımcı ve ziyaretçi sayısının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. IF Wedding’de 174 stant açılarak 20 bin 312 ziyaretçi geldiğine dikkat çeken Özden, “Geçtiğimiz yıl ulaşılan 300 milyon dolarlık ticaret hacminin bu yıl artacağını düşünüyoruz. Fuar takvimini takip edip Avustralya’dan dahi gelenlerin olması sevindirici. Mısır, Libya gibi ülkelerde yaşanan sıkıntılara rağmen ilgi hemen hemen aynıydı. İran’dan ciddi bir ilgi var. Akdeniz çanağında İzmir, şüphesiz ilk sıradaki yerini koruyor. İZFAŞ’taki yeni yapılanmayla birlikte stratejimizi değiştirdik. Önümüzdeki hafta yapacağımız danışma kurulu toplantısıyla resmen harekete geçeceğiz. Saha çalışmalarını arttırarak performansımızı üst seviyeye getireceğiz.” diye konuştu.

GELİNLİKTE KİLO BAŞI GELİR 100 DOLAR

Fuarın sektöre disiplin getirerek yeniliğe inancı pekiştirdiğini vurgulayan Özden, hazır giyimde kiloda 23-24 dolar seviyesinde olan fiyat ortalamasının, gelinlikte 100 dolara yükseldiğini ifade etti. Gelinlik, damatlık ve abiye üretiminde hem Türkiye hem de dünyada tanınan İzmir’in iç giyime de yatırım yapmaya başladığını belirten Özden, “Biz de bu sektöre ağırlık vereceğiz. Sektörün tüm kesimlerinin fikri bu yönde. Enerjimizi doğru kullanıp bu alanda da fark yaratacağız.” dedi.