Güney Kore Tasarım Enstitüsü (KIDP) Başkanı Dr. Lee Taeyong’dan Türk şirketlerine görsel tasarım ve mimari tasarımda el ele vermeye teklifi geldi. Taeyong, bu sayede şirketlerin ürün ve servis alanında rekabet gücünü arttıracağını vurguladı.

Güney Kore’de tasarım ile ilgili Ar-Ge faaliyetleri bulunan, bu anlamda irili ufaklı firmaları teşvik eden KIDP’ın Başkanı Taeyong konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Türkiye; Avrupa, Asya ve Afrika’nın odağında. Ayrıca Kore-Türkiye Serbest Ticaret Anlaşması sonrası iki ülkenin ekonomik ve kültürel irtibatı pek çok alanda ilerliyor. İki ülkenin ortak alanları artıyor. Türkiye’nin bir yandan köklü tarihi ve kültürel değerleri bir yandan gençleri ile önemli, ilerlemeye açık bir ülke olduğu ortada. Elektrikli ev aletleri, otomotiv, gibi alanlarda artan yatırımlar ‘yasam endüstrisi’ dediğimiz ürünlerin üretiminde oldukça güçlü ve rekabetçi bir ülke olarak bilinmektedir." dedi.

Taeyong, Kore ve Türkiye’nin tasarımda el ele vererek Avrupa ve Asya ile ekonomik bağlarını güçlendireceğini ifade etti.

KIDP yeni bölgelere girmeden önce araştırma ve tahliler yapıyor. Bu bölgelerde ortaklık yapılacak kurumlar ile MOU anlaşmaları paraflanıyor. Şu anda 32 ülkede 65 kurum ile MOU anlaşması bulunan KIDP'ın, Kore-Türkiye Tasarım Paylaşım Programı için TUSKON ile de mutabakatı var.