15 yılda 30 Milyar TL’lik yatırım yaptık.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Kahramanmaraş’a 15 yılda 30 Milyar TL yatırım yaptıklarını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde Gündem dışı konuşma yapan Öçal, 5 dakika boyunca Kahramanmaraş’a 15 yılda yapılanları anlattı. 2002 yılından bu yana 96 bin kişinin İŞKİR aracılığı ile işe girdiğini belerten Öçal: “15 yılda 30 milyar TL yatırım yaptık. Kahramanmaraş’ta yatırım ortamını iyileştirdik, ekonominin önünü açtık. Böylelikle ihracatını 9 kat attırdık. Ekonomik saldırılara rağmen, ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansımızı önemli ölçüde devam ettirdik” dedi.
Öçal şöyle konuştu: “Maraş Türkiye’min kalem kaşıdır, Maraş Türkiye’min köşe taşıdır. Maraş, bize mezar olmadan, düşman gülizar olmaz’ diyen yiğitlerin diyarıdır. Kahramanmaraş, şairlerin ve millî edebiyatımızın başkentidir. Kahramanmaraş, insanıyla, ekonomisiyle, turizmiyle eşsiz bir memlekettir. 
TARIM SANAYİ
Yatırımlarla gelişme kaydeden Kahramanmaraş’ımız, tarım ve sanayi potansiyeli ile de ekonomik yönden bir cazibe merkezidir. Tarhanası, Dondurması, Pul Biberi ve Tekstili ile dünya markasıdır.  Bu güzide şehrimiz AK Parti iktidarıyla da değerine değer katmıştır.
AK Parti ile Kahramanmaraş’a son 15 yılda 30 milyar TL yatırım yaptık. Kahramanmaraş’ta yatırım ortamını iyileştirdik, ekonominin önünü açtık. Böylelikle ihracatını 9 kat attırdık. Ekonomik saldırılara rağmen, ekonomi ve istihdam alanındaki olumlu performansımızı önemli ölçüde devam ettirdik. 2002’den bugüne toplam 96 bin vatandaşımızı İŞKUR aracılığıyla işe yerleştirdik. Eğitime 1,2 milyar yatırım yaptık. Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kademesinde okul sayısını 1061’e çıkardık. 
TOKİ ÖNCÜLÜĞÜNDE YAKLAŞIK 3000 KONUT İNŞA ETTİK.
Kahramanmaraş’taki karayolu ağını, 320 km’si bölünmüş yol olmak üzere 1.000 km’ye ulaştırdık. Kahramanmaraş – Ankara arası ulaşımını 80 kilometre kısaltan, toplam 47 kilometrelik Göksun tünellerinde sona yaklaştık. 11 Tünelin 6’sı kullanıma açıldı, 5’i de 2019 yılında İnşallah tamamlanarak hizmet vermeye başlayacaktır.
DOĞALGAZ GELDİ
Kahramanmaraş’ın turizm dinamiklerine yeni bir zenginlik katacak EXPO 2023 Projesinin startını 8 Kasım ‘da verdik. 747 bin metre kare alan içerisinde, 196 milyon maliyetiyle dünyanın en büyük sergi alanlarından biri olan, ana teması; ‘doğa dostu, şehir ve duyarlılık’ EXPO 2023, yatırımcılarını ve ziyaretçilerini beklemektedir. 22 Ekim’de açılışını yaptığımız Elbistan-Afşin doğalgaz’ını dün itibariyle de Elbistan’da 1054, Afşin’de 1440 abone evinde aktif olarak kullanmaktır. Hayırlı olsun. Buradan yanlış bilgilerle kamuoyunu yanıltanları da sorumluluğa davet ediyoruz. Çiftçilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Son 15 yılda Kahramanmaraş’a 1,3 milyar TL tarımsal destek verdik.
Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen yaşanan bazı aksaklıkların giderilmesi için gece gündüz çalışmaktayız. Geçen hafta Afşin - Elbistan ilçelerimizde iklimsel nedenlerden ötürü yaşanan şeker pancarı sorununu da çözüme kavuşturduk.
ŞEKER ÇİFTÇİSENE DESTEK
Şuan Şeker pancarlarının üçte ikisi toplanmış bulunmaktadır. Geri kalan kısımları da 20 Aralığa kadar toplanacağı sözünü şimdiden çiftçilerimize buradan duyuralım. Yetkililerle yapılan pazarlık sonucu yüzde 19 küspe iadesinin geri verileceği müjdesi de tüm çiftçilerimize hayırlı olsun. Kahraman şehrimin böylesi dev hizmetler karşısında 30 Mart yerel seçimlerinde tercihini tekrardan AK Parti’den yana kullanacağından eminiz. Bizlerde milletimizden aldığımız bu güçle milletvekillerimizle, belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla hizmet destanları yazmaya devam edeceğiz İnşallah. Kısacası; Onlar konuşur, AK Parti icaraat yapar.
BAYRAK OLAYI
Bugün aynı zamanda Maraş milli mücadelesinde bayrak olayının yaşanmasının 99. Yıl dönümüdür.  28 Kasım 1919 Cuma günü Maraş'ın kara sabahıdır. Yatağından kalkan Maraşlılar, asırlardan beri Kale burcunda dalgalanan şanlı bayrağımızı görememişlerdir. Bunun üzerinde celallenen Maraş halkı, Cuma ezanı okunmasıyla ‘Bayraksız namaz kılınmaz’ diyerek topluca kaleye hücum etmişlerdir. İndirilen Şanlı Bayrağımızı yeniden Kale burçlarına dikmişler ve Cuma namazını orada eda etmişlerdir. Bu vesileyle başta istiklal kahramanlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Memleketim Kahramanmaraş’ı ve aziz Hemşehrilerimi buradan selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”